Kako sporočiti svojo nosečnost prijateljici, ki se sooča z neplodnostjo?

Thumbnail

Nič ni bolj razburljivo kot sporočiti svojim najdražjim (družini, prijateljem) veselo novico, da pričakujete otroka.

Veliko težje pa je to novico povedati prijateljem oz. družinskim članom, ki se soočajo z neplodnostjo in ne morejo imeti otrok. Zavedate se, da ti ljudje zelo trpijo, obenem pa si želite, da bi lahko svoje veselje delili z njimi.

Na kakšen način torej povedati to veselo novico prijateljici, ki se v svojem zakonu sooča z neplodnostjo?

Nekaj koristnih nasvetov:

 1. Ko se odločate za načrtovanje družine, ji dajte vedeti, da boste verjetno nekega dne zanosili.
 2. Ko zanosite, ne poskušajte tega skriti pred prijateljico, ki se v svojem zakonu sooča z neplodnostjo.
 3. Ne dopustite, da vaša prijateljica izve za vašo nosečnost od drugih prijateljev, znancev, sorodnikov ali celo preko socialnega omrežja.
 4. Eden izmed ustreznih načinov, kako ji povedati veselo novico, je ta, da ji pošljete SMS ali e-pošto. S tem ji omogočite, da to novico lažje predela, saj za to potrebuje kar nekaj časa.
 5. Skrbno načrtujte s kakšnimi besedami boste novico o nosečnosti prenesli prijateljici.
 6. Na primer: »Anja, se spomniš, ko sem ti razlagala, da si s Petrom želiva še enega otroka…? No, sedaj sem noseča. Želela sem, da slišiš to novico od mene prva, ker si moja prijateljica in te cenim. Vem, da ti mora biti ob tem težko. Kljub temu da sem noseča, ti vseeno želim stati ob strani. Še vedno sem se pripravljena s tabo pogovarjati o vseh temah glede tvoje neplodnosti.«
 7. Če načrtujete, da boste povedali novico v skupini več ljudi (v družini, med prijatelji, na zakonski skupini), ji to pred tem povejte, da se bo pripravila.
 8. Novico ji povejte privatno ali zasebno. Najslabši način je ta, da bi ji povedali v kakšnem trgovskem centru ali restavraciji, kjer je polno ljudi, ali celo na delovnem mestu, kjer mora biti zbrana.
 9. Ko ji poveste novico o vaši nosečnosti, ji pustite čas in prostor, da jo bo lahko sprejela. Ne obupajte nad prijateljstvo z njo, četudi bo ona rabila veliko časa, da vse predela in vas morda nekaj časa ne bo poklicala.
 10. Ne vzemite tega osebno, če se bo ob tej vaši veseli novici zjokala ali vam ne bo čestitala. Vedite, da je to za njo nekaj izredno boleče.
 11. Ostanite v stiku z njo – kljub vaši nosečnosti. Dajte ji vedeti, da vam je mar za njo. Povejte ji, da molite za njo.

Vir: waitingforbabybird.com

Foto: media.gettyimages.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja