Je sifilis res lahko ljubek?

Oglasi na spletu so mi resnično ponujali že vse mogoče. Toda produkt, ki sem ga zasledila te dni, resnično prekaša vse …

Toda zakaj, če je namen opozarjati na nevarnost spolno prenosljivih bolezni, je igrača opisana kot „mehka in ljubka spolno prenosljiva bolezen“? Zakaj se izdelek oglašuje kot „najbolj varen način, da podarite klamidijo ali sifilis“?V mislih imam plišasti igrači, ki posnemata (zelo povečano) obliko mikroba dveh spolno prenosljivih bolezni – klamidije in sifilisa.

Seveda je namen teh plišastih igrač ozaveščati o spolno prenosljivih boleznih – vsak pliško je tudi opremljen z informavijami o tem mikrobu in zgodovinsko/znanstveno lekcijo o bolezni, ki jo povzroča.

Toda zakaj, če je namen opozarjati na nevarnost spolno prenosljivih bolezni, je igrača opisana kot „mehka in ljubka spolno prenosljiva bolezen“? Zakaj se izdelek oglašuje kot „najbolj varen način, da podarite klamidijo ali sifilis“? Mar ni še najbolj idealno, da tega nikdar ne dobi nihče?

Sploh pa se zdi bolj logično, da bo plišasta igrača v obliki mikroba bolezen prej normalizirala kot pa nekoga prestrašila. Če boš vsak dan gledal plišasti sifilis v svojem domu, se ti prej ne bo več zdelo nič takega, da ga dobiš, kot pa da bi se tega začel bati.

Seveda se strinjamo, da je treba mlade izobraževati o spolno prenosljivih boleznih. A najbolj bomo svojim otrokom, pa tudi prijateljem, pomagali pri izogibanju spolno prenosljivih bolezni, če jih bomo spodbujali (z besedami in zgledom) k zvestobi in nepromiskuitetnemu načinu življenja.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja