Izvajanje e-terapevtske pomoči v času pandemije COVID-19

Foto: Shutterstock

Situacija, v kateri se trenutno nahajamo, je za vse nova, nepredvidljiva in mnogokrat zelo stresna. Ogrožene so osnovne potrebe človeškega bitja po srečevanju in medsebojni podpori, zato je potrebno iskati nove načine povezovanja, ki umirjajo in nam pomagajo pri soočanju z izzivi.

Sprašujemo se, koliko časa bomo imeli omejitev gibanja, kdo vse lahko zboli, kako bo s službami in preživetjem, ali bodo šolarji doma uspešno opravljali svoje dolžnosti, so starejši osamljeni in prestrašeni, bodo naši odnosi zdržali in se izboljšali ali bo nastala katastrofa. Na vse te grožnje se odzivamo na različne načine, bodisi s tesnobo in strahom, z jezo in besom, ignoranco ali sovraštvom, pojavlja se občutek nemoči, ki preplavlja nas same in se manifestira v naših odnosih.

Če pa smo odraščali ali pred pandemijo živeli v okolju, ki je bilo nepredvidljivo in nismo imeli Na vse te grožnje se odzivamo na različne načine, bodisi s tesnobo in strahom, z jezo in besom, ignoranco ali sovraštvom, pojavlja se občutek nemoči.nadzora (so bili ali so še vedno navzoči alkohol, nasilje, travme, ne-varna navezanost, kronične bolezni, posttravmatska stresna motnja), se v sedanjem času še močneje prebujajo podobni občutki kot v preteklosti. Ujamemo se v začaran krog misli in občutkov, ki vplivajo na naša vedenja. Lahko se potegnemo vase in ne zmoremo spregovoriti o svojih stiskah, bežimo v svet omame, za ekrane, v delo, zavračamo bližino, se počutimo osamljene in odtujene. Ali pa se deremo na družinske člane, smo ves čas v konfliktih, se počutimo nerazumljene, smo pogosteje verbalno, čustveno ali fizično nasilni, obtožujemo drug drugega, ne zmoremo umiriti otrok in jim postavljati mej. Ogroženo je naše fizično in psihično zdravje.

Kadar si sami ne znamo pomagati …

… in situacija postane nevzdržna, je priporočljivo poiskati psihoterapevtsko pomoč.

Ker ti nenavadni časi od vseh nas zahtevajo nenavadne rešitve, ustvarjalnost in kreativnost, vam kot možnost na Zavodu Iskreni pomoči ponujamo e-terapijo, kjer se prilagodimo potrebam, zmogljivostim in okoliščinam vsakega klienta posebej.

Kako začeti z e-terapijo?

Prijave na terapije sprejemamo preko naše stalne prijavnice, ki jo najdete na tej povezavi. Po prijavi vas bomo kontaktirali in se dogovorili o konkretnih terminih srečanja.

E-terapije izvajamo preko aplikacije Zoom, ki pa jo je potrebno predhodno naložiti na svoj računalnik. Ob dogovorjeni uri vam na elektronski naslov pošljemo povabilo, na katerega kliknete in se tako v živo povežete s terapevtko.

Aplikacija Zoom je zaščitena v skladu z GDPR-jem. V kolikor bi se kljub temu predhodno želeli pogovoriti o tem (tehnično ali vsebinsko), smo vam na voljo za pogovor.

Če pa bi želeli imeti terapijo preko katere druge aplikacije, se lahko dogovorimo tudi za to možnost.

Kaj pa, če sem v finančni stiski?

Mnogo ljudi se je v tem času poleg vsega znašlo tudi v finančni stiski. Zato tistim, ki si ne bi mogli privoščiti plačila celotnega sklopa terapij, omogočamo kritje dela stroškov iz našega socialnega sklada. Za več informacij pišite vodji programov Petri Lukan na elektronski naslov [email protected].

Ostanite povezani, sočutni do sebe in bližnjih.

Mag. Janja Grilc, zakonska in družinska terapevtka

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja