Izlet v Ruše: športni park, pohodništvo, kolesarstvo, za sladokusce, pa tudi romarski kraj

Med Pohorjem na eni in Dravo na drugi strani je eno najmanjših slovenskih mest – Ruše. Izlet tja je kot nalašč za vso družino, saj bo v majhnem mestu zahodno od Maribora prav vsakdo našel nekaj zase; od čudovite narave, množice športnih aktivnosti, odlične kulinarike in celo manj znanega romarskega kraja …

Za brezplačno uporabo: Velika pumptrack proga, skate park, plezalna stena, odbojkarsko in košarkarsko igrišče …

V Rušah so odlično poskrbeli za športne navdušence, od najmlajših do najstarejših. Na enem mestu je največ brezplačne infrastrukture tam skoncentrirane v Športnem parku Ruše. Asfaltirana pumptrack proga je ena največjih v Sloveniji in primerna za kolesa, skiroje in skate. Le nekaj korakov stran je tudi skate park, igrišče za odbojko na mivki in košarko, plezalna stena, ki ne potrebuje dodatnih varoval in je primerna tako za otroke kot tudi odrasle, poleg pa je tudi otroško igrišče ter lokal. V sklopu športnega parka je proti plačilu dostopen še 25 m plavalni bazen ter manjši otroški čofotalnik, wellnes in notranji fitnes.

Zadravje: prijetna točka za piknik, supanje, sprehode

Od športnega parka je kratek sprehod, primeren tudi za vozičke, do Drave. Z dvema pomoloma je tam primeren kraj za piknik, ogled račk in labodov, supanje, zmenek ali daljši sprehod ob Dravi (pot je urejena, a dalje od pomolov ni primerna za vozičke). Pot dodatno popestrijo še posebne kardio stopnice.

Množica urejenih poti za kolesarje in pohodnike

V središču športnega parka je tudi zemljevid z množico manj in bolj zahtevnih kolesarskih poti v okolici; nekaj je primernih za družine, večji del pa bolj zahtevnih. Kolesarski navdušenci bodo tu brez dvoma prišli na svoj račun!

Enako pa velja tudi za pohodnike. Med krajšimi potmi ob vznožju Pohorja je prijetna Srčna pot – krožna označena pot, primerna tudi za otroke, ki med drugim poteka ob manjšem potočku. Za nekoliko daljši izlet pa je primerna denimo pot do Martnice, družinskega lokala, kjer se je mogoče tudi okrepčati. Tudi sicer kraj ponuja več možnosti za preizkus lokalne in manj lokalne kulinarike, nad njim pa je najti tudi nekaj prijetnih turističnih kmetij.

Romarski kraj za družine in mame, ki si želijo zanositi ali prosijo za čim boljši potek nosečnosti

Ruše so po ustnem izročilu tudi romarski kraj. V cerkev Marijinega imena sredi kraja romajo nosečnice od blizu in daleč s priprošnjo, da bi lahko zanosile, za zdravje otroka ter da bi njihova nosečnost potekala čim bolje. Na oltarju je namreč podoba Marije s širokom plaščem – po nekaterih interpretacijah gre za nosečo Marijo.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja