Igor Vovk – osebno pred 11. Festivalom družin

Thumbnail

Te dni se večkrat spomnim priprav na prvi Festival družin davnega leta 2007 …

Postaviti prvi Festival iz nič ni bil mačji kašelj, a po drugi strani družine niso imele tako rekoč nobenih pričakovanj. Danes je težje, ker je na vseh straneh ogromno upravičenih pričakovanj.

Naša realnost pa je podobna kot v vsaki družini: nismo popolni, nimamo sredstev za izpolnitev vseh želja. Tako kot v družini tudi tu ni plačila za vse delo in prostovoljstvo. A kot v družini je tudi ob Festivalu družin čutiti hvaležnost, da pripravljamo družine za družine dogodek in praznovanje.

Zahtevna organizacija, a z resnično dobro ekipo

Po petih letih sem znova vpet v organizacijo Festivala družin. V zadnjih letih so ga namreč vodile sodelavke in mamice: Polonca, Veronika in Petra. Pomagal sem tam, kjer sem bil potreben. Šele zadnje mesece lahko na lastni koži čutim, kaj so one čutile in doživljale :).

V vrtincu zadnjih organizacijskih priprav se večkrat počutim pod vodo kot nad vodo :). In pogosto mi pride na misel pesem Beatlov: Heeelp me!

A druga resničnost je ta, da sem v družbi odlične ekipe organizacijskega odbora: Petre Lukan, ki skrbi za program in kot lanski vodja festivala misli še na kup podrobnosti izven programa, Veronika Plestenjak in Žiga Nastran delata na tem, da bodo naši želodčki polni in odžejani, Marko Puškarič ima letos z vodenjem tehnike velike izzive, saj želimo v naravo pripeljati nekaj domačih udobnosti, Janez Cigler Kralj in Urška Petač imata na skrbi vse prostovoljce ter podroben plan, kdaj in kaj kdo dela, pomaga in kdaj naj bo s svojo družino, Neža Rutar, ki skrbi za vse prijave, ter Grega Strajnar, ki misli na glasbo in predvsem išče trenutke, da z bendom in otroškim zborčkom vadijo za festival.

Hvaležen sem tudi vsem ostalim sodelavcem, ki pomagajo in sodelujejo ter seveda vsem prostovoljcem, ki boste na festivalu sodelovali in oblikovali nepozabne trenutke.

Drzno, z vizijo za novo desetletje

Čemu sem se »javil«, da za to leto prevzamem štafetno palico vodje Festivala družin? Po 10. letih sem prepričan v to, kar ste govorili mnogi udeleženci festivala, in sicer, da ne potrebujemo več slavnih bendov, mega bučnega ozvočenja, programa, ki se med seboj križa …

Čedalje bolj prisotna želja so bili preprosti in okusni obroki ter predvsem hitra postrežba. Slednje smo še najbolj uresničili pred tremi leti, ko smo imeli »proste roke«. Letos jih bomo imeli znova in tak način bi radi tudi obdržali.

Družine se na festivalu veselijo druženja, »dogodivščin« za otroke in športa, kampiranja, kjer se lahko druži ena družina z drugo, ter seveda ščepca programa za starše in zabave v nedeljo, kjer lahko preprosto rajamo z mislijo: prav vsaka družina je neprecenljiva. Želimo si, da bi se prav vse nepopolne družine počutile »popolne« v tem, kar smo.

Zdrava občina in lepa lokacija

V prvem desetletju smo iskali uveljavljeno turistično lokacijo, kjer je vedno sprva delovalo zelo optimistično, a bliže kot je bil datum festivala, bolj smo spoznavali, da delniške družbe (d.d.) želijo svoj kos pogače po ustaljenih računicah. Organizatorji pa smo na koncu potegnili kratko in kdaj žal tudi udeleženci (recimo s prehrano).

Tako smo se odločili, da v naslednjem desetletju ne gradimo na lokaciji, ki jo že upravlja kako turistično podjetje, ampak najdemo prostor, kjer bomo lahko mi pripravili zares celostno izkušnjo – tako s programom kot z namestitvijo in prehrano. Želimo si namreč v celoti uresničiti naš moto: družine pripravljajo festival za družine!

Pot nas je vodila ob Tavčarjev dvorec, kjer smo našli skupni jezik z Občino Gorenja vas – Poljane. Želimo si, da bi lahko tu izpeljali več kot en festival, saj si prihodnje leto želimo vzpostaviti tudi tesnejše sodelovanje z lokalnim okoljem in turistično ponudbo.

Se vidimo? Srčno upam, da!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja