Hčerki, ki jo je oddala v posvojitev, podarila čudovito darilo …

Foto: zajem zaslona Youtube

Katerina “Kaleena” Pysher je dekle, ki je svojo hčerko oddalo v posvojitev, a je še vedno mamica. Njen pogum in srce presegata zrelost ne le povprečnega najstnika, temveč tudi številnih odraslih.

Kaleena je pri svojih 18 letih želela opraviti svoj rutinski pregled pri ginekologinji. Toda tega pregleda zagotovo ne bo pozabila. Ginekologinja ji je povedala, da pričakuje dojenčka.

Kaleeni se svet ni postavil na glavo (čeprav je test še dvakrat ponovila doma), zrelo je ugotovila, da mora sprejeti nekaj pomembnih odločitev.

“Vedela sem, da nimam življenjskih izkušenj, da bi lahko vzgajala otroka in nisem želela biti sebična. Tako sem se odločila za posvojitev.”

Hčerko je dala v posvojitev svojim sorodnikom, ki živijo precej oddaljeno. “Ne zato, ker so družina, temveč zato ker vem, da bodo zanjo poskrbeli in jo vzgojili tako, kot bi si jaz želela.”

Kaleena je rodila z epiduralno analgezijo, v spomin na hčerko in porod pa ima shranjeno izsušeno popkovino ter kapsulo, izdelano iz njene placente (tako da bi lahko zaužila vse pomembne sestavine, hormone, minerale, ki so v placenti; verjetno se večini mamic upira že misel na kaj takega, a številni sesalci dejansko zaužijejo svojo placento, študije pa dokazujejo, da je zadeva zelo zdrava in mamicam v pomoč pri okrepitvi po porodu).

Na porod se je dobro pripravila in se o dogajanju v njenem telesu dobro poučila. V pripravi na porod so spregovorili tudi o prednostih maminega mleka za otroka.

“Bil je … najlepši občutek. Čutiti hčerko na svojih prsih, slišati njen jok in vedeti, da je zdrava …”

“Ko so prispeli njeni posvojiteljski starši, sem bila še v porodnišnici. Od takrat je nisem pestovala en teden. Želela sem, da se oni povežejo. Želela sem, da hčerka spozna: “To so moji starši!” in da ni odvrnjena od njih z nekom, s katerim je že povezana.”

Kaleena je razmišljala, kaj še lahko stori za svojo hčer. Zaradi številnih prednosti materinega mleka se je s posvojiteljsko družino dogovorila, da jim bo zagotavljala svoje mleko. Pričela je s črpanjem. V začetku je videla, da ima mleka premalo, zato se je potrudila, da je povečala količino. Začela si ga je črpati vsaki 2 uri, črpanje je trajalo 20 minut. Tudi ponoči. Mleka je bilo zdaj dovolj. V posebnih vrečicah ga je zamrznila in jih po pošti pošiljala posvojiteljski družini.

Na paket je napisala: “Sveži morski sadeži. Obvezno hlajeno!” Tako je poskrbela, da je mleko do hčerke prispelo v neprekinjeni hladilni verigi. Poštne stroške je krila posvojiteljska družina, s katero ostajajo v stiku, se pokličejo z video klicem in ohranjajo prijazen odnos.

Toda tu se Kaleenina požrtvovalnost in nesebičnost ne konča.

“Malo sem žalostna, ker hčerini starši ne bodo več potrebovali mojega mleka …, ampak … kaj bom naredila z ostankom mleka? Podarila ga bom oddelku za nedonošenčke. Mnogo nedonošenčkov potrebuje mamino mleko …”

Ob taki zgodbi je človek presenečen, koliko zrelosti, odgovornosti in poguma zmore to dekle! Na enem mestu v videu pravi: “Ne bom rekla, da je enostavno. Ne, zelo je težko! Ampak to sem jaz. Vse to delam iz ljubezni do svoje hčerke.”

Kaleena si resnično zasluži spoštovanje!

Kako zelo je pomemben zgled Kaleene za druga dekleta, če se jim zgodi nosečnost v (po njihovem mnenju) neprimernem trenutku! Logično je, da prezgodnje vstopanje v spolnost in najstniške nosečnosti ne smejo biti motivirane s “tako sem dobra, da bom z otrokom, če se zgodi, osrečila druge”, a samo pomislimo, koliko družin bi mlade mamice, ki jih takšna sitaucija doleti, lahko osrečile s svojim nesebičnim dejanjem in kolikim bi bile prihranjene številne postabortivne travme in depresije!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja