Firma Kids: Bi radi otroke na zabaven način naučili podjetništva?

Firma KidsFoto: osebni arhiv.

Če bi morala z eno besedo opisati novo družabno igro Firma Kids, bi gotovo citirala svojega sina, ki zanjo pravi, da je „zakon“!

V eni povedi pa bi igro izpod avtorstva podjetja Lisac&Lisac opisala tako: Dovršena, zabavna, poučna in z realnim življenjem dobro prepletena igra za vse generacije, zaradi katere nikoli več ne boste pomislili, da je vodenje podjetja mačji kašelj!

Ko nas morebitne napake pri vodenju podjetja nič ne stanejo

Predstavljam si, da je bil osnovni namen igre ta, da igralci spoznajo, kako podjetje deluje. Da je treba kupiti surovine, iz njih izdelati izdelek in ga na koncu prodati. Da pri tem ne uideš vračanju posojila banki (ker, roko na srce, kdo ga pa danes nima?), prav tako ne uideš plačevanju davkov. In če imaš pri vsem tem še malo smole, lahko mimogrede konec leta pristaneš na „nuli“ (ali celo pod njo).

In uspelo jim je ustvariti odlično igro, ki bo na učinkovit in zabaven način v naše domove prinesla prepotrebno znanje o poslovanju podjetij.

Dragocene izkušnje (brez finančnih izgub)

Vendar pa igra poleg vsega zgoraj omenjenega igralce mimogrede o podjetju nauči še veliko več, kot so si morda predstavljali ustvarjalci, med drugim:

  • da je pri vodenju podjetja potreben tudi kanček sreče,
  • da vodenje podjetja ni za vsakogar (sploh ne za tistega z rahlimi živci :),
  • da je v podjetju potrebno stalno dogovarjanje in sodelovanje,
  • da se v podjetju po napačni odločitvi ne jezimo vse povprek drug na drugega,
  • da ni tvoje podjetje nič na slabšem, če gre drugemu podjetju boljše (in obratno, seveda).

Všeč mi je, ker igra v osnovi ni tekmovalne narave (čeprav je med sorojenci in zagretimi odraslimi to skoraj nemogoče preprečiti :), ampak se moraš zgolj posvetiti svoji ekipi in svojemu podjetju. Igra dejansko spodbuja sodelovanje znotraj ekipe, saj se mora podjetje med vsemi možnostmi skupaj odločiti za naslednji korak. Spodbuja predvidevanje in ob vsakem koraku že razmislek o prihodnjem. Predstavlja dober izziv in ob tem odlično zabavo tako za mlajše kot za starejše.

In njena dodana vrednost?

Predvsem v znanju, ki ga posreduje na preprost, a dovolj nazoren način, da si zlahka predstavljaš, kako gre vse skupaj v resničnem vsakdanu. Igra tako rekoč vsakega igralca opremi z zadostnim vpogledom v delovanje podjetja do te mere, da bo z osvojenimi osnovami samozavestneje zakorakal v svet podjetništva, če in ko bo za to dobil priložnost.

 

Iz lastnih izkušenj se največ naučimo, igra pa to omogoča na zabaven način. Sprejmete izziv, da preverite svojo podjetniško žilico in znanje v praksi? Kliknite na spodnji gumb, naročite svoj izvod družabne igre Firma Kids in že čez nekaj dni lahko začnete.

Prispevek je oglasna vsebina.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja