Finski poslanki grozi do šest let zapora zaradi javnega zagovarjanja krščanskih stališč

Foto: WikiCommons

Päivi Räsänen, članica finskega parlamenta, se trenutno sooča z dejstvom, da bo morda za šest let poslana v zapor. Razlog: javno izražanje in zagovarjanje krščanskega stališča.

Nekdanja ministrica za notranje zadeve in zdravnica je znana po tem, da se zna odločno postaviti za krščanske vrednote. Predvsem je velika zagovornica boja proti splavu in evtanaziji, s čimer je očitno že mnogim stopila na žulj.

Päivi Räsänen ob kazni, ki ji preti, ne želi preklicati svojih izjav ali se zanje opravičiti. Upa, da bo sodni proces dokazal, da ima vsak človek in ne zgolj nekatere skupine pravico do tega, da izraža svoje mnenje. „Enostavno ne morem sprejeti, da glasno spregovoriti o svojem verskem načelu pomeni, da me je potrebno zapreti,“ je komentirala nedavno po enem izmed zaslišanj. „Ne čutim krivde ob obtožbah, da sem ljudem grozila, jih žalila ali jih obrekovala. Vse moje izjave temeljijo na tem, kar v Svetem pismu piše o zakonu in spolnosti.“

Odvetniška organizacija ADF International, ki jo zastopa, je na kratko povzela tri obtožbe, proti katerim se borijo: prva je obtožba „sovražnega govora“, ker je leta 2004 svoje mnenje o zakonu in spolnosti podala v eni izmed brošur, druga obtožba sega v leto 2018 in se nanaša na njene komentarje v eni izmed TV oddaj, v tretji pa jo obtožujejo neprimernega kritiziranja cerkvenih voditeljev leta 2019, ko je bila do njih kritična, ker so podprli parado ponosa.

“Več kristjanov, kot bo ostalo tiho takrat, ko bi se morali postaviti za svoje vrednote, ožji bo prostor svobode govora.”

„Že večkrat smo dokazali, da ni zagrešila nobenega zločina, pa generalni tožilec vedno znova odpira primere in dodaja nove obtožbe,“ kar ne morejo razumeti njeni odvetniki.

Paul Coleman, direktor ADF international poudarja, da je takšnih primerov v Evropi vse več: „Če bomo dopustili, da bo lahko vsak preganjan zaradi svojega izražanja mnenja in načel, bomo ustvarili ozračje, kjer si nihče več ne bo upal spregovoriti.“

Räsänenova zase pravi, da je nihče ne more prisiliti, da ostane tiho ter da ne bo dopustila vladi, da jo cenzurira. „Ne želim biti prisiljena v to, da moram skrivati svojo vero. Več kristjanov, kot bo ostalo tiho takrat, ko bi se morali postaviti za svoje vrednote, ožji bo prostor svobode govora.”

Vir: lifenews.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Jo podpiram. Tudi jaz sem istega mišljenja in prepričanja kot je ona. Abortus in evtanazija sta najhujša zločina in vredna obsodbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja