Ena dnevna navada, ki ima velik pozitivni vpliv na vajin zakon

Vir: Shutterrstock

Se kdaj zalotite v samopomilovanju, kako vaša žena ali vaš mož ne opazi truda, ki ga vlagate v svoje delo, v zakon, v vzgojo? Se kdaj zalotite v obtoževanju drug drugega, da nič ne naredi, niti tistega, za kar prosite že pol leta?

In, oh, ko bi se vsaj enkrat ponudil, da jih on spravi v posteljo in oh, ko bi vsaj enkrat bila pol ure čisto tiho, ko se vrnete domov.

Pogosto se prikradejo takšne misli, kajne? Posebej so skoncentrirane v dneh, ko utrujenost preplavlja misli in telo ali v neprespanih jutrih. Da ne omenjam popoldnevov po naporni službi. Takrat vidimo samo tisto, kar smo naredili mi in tisto, česar zakonec ni naredil. In tisto, kar je sicer naredil, nikakor pa ni naredil dobro. Skratka, kaj hitro lahko postanemo nekdo, s katerim ni nič kaj zabavno živeti.

Hvaležnost namesto kritike?

Predlog. Kaj če bi vedno, kadar se v naše razmišljanje o zakoncu prikrade kritika, na kratko zmolili: “Prosim, Gospod, spremeni moje srce. Namesto, da kritiziram, naj bom hvaležen/na. Spomni me na stvari, ki jih cenim pri svoji ženi/svojemu možu.”

Zagotavljam vam –  kaj hitro boste opazili, da je vaša žena ali vaš mož izredno čudovita oseba! Zgodaj vstane, gotovo zmoli za otroke in za vas, odhiti na delo ali se posveti otrokom. Je zanesljiv/a. Za družino naredi tudi stvari, ki jih ne počne najraje.

Vitamin za zakon?

Vsak dan izberite eno stvar, ki jo pri zakoncu cenite. Zahvalite se zanj/o. Vaš zakonec ni popoln, ampak, roko na srce, kdo pa je?

Naj hvaležnost drug za drugega postane vitamin, ki ga redno jemljeta. Naj postane dnevna navada, s katero krepčata vajin zakon.

Povzeto po: club31women.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja