Družinski zakonik na referendumu zavrnjen

Thumbnail

Sporni Družinski zakonik je bil na današnjem referendumu zavrnjen s 54,77 odstotki glasov proti.

Prikaz glasovanja o Družinskem zakoniku po Sloveniji (močno modra pretežno za, močno rdeča pretežno proti). Vir: geopedia.si

Državljanke in državljani smo na današnjem referendumu odločali o potrditvi oziroma zavrnitvi družinskega zakonika (DZak), ki ga je državni zbor sprejel 16. junija lani. Po neuradnih rezultatih je za DZak glasovalo 45,23 odstotka, proti pa 54,77. Preštetih je približno 99,57 odstotka glasovnic.

Volilna udeležba je bila skoraj 30-odstotna.

Zakonik je dobil večinsko podporo le v volilni enoti Ljubljana Center, v vseh ostalih volilnih enotah pa so ga zavrnili.

Minister za družino, delo in socialne zadeve Andrej Vizjak po padcu trenutnega zakonika napoveduje, da bo ministrstvo čez leto dni pripravilo kompromisne rešitve, ki bodo upoštevale voljo ljudi, izraženo na referendumu. Pri tem nameravajo v zakone vključiti tudi številne dobre rešitve, ki jih je vseboval družinski zakonik, ter poiskati ustrezne rešitve za določbe, zoper katere je imela civilna družba največ pripomb in pomislekov.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja