Družinska adventna akcija 2018 – Jesejevo drevo

Thumbnail

V letošnji družinski adventni akciji Iskreni vas vabimo, da se nam pridružite pri izdelavi posebnega adventnega koledarja – Jesejevega drevesa. Na ta način bomo lažje pripravili svoja srca in misli na Jezusov prihod. To je lep način, da otroci med adventom spoznajo zgodovino odrešenja.

Kaj je Jesejevo drevo?

Jesejevo drevo predstavlja družinsko drevo Jezusa Kristusa. Začne se na začetku – s stvarjenjem sveta in sledi Njegovi družini skozi staro zavezo, konča pa se z Jezusovim rojstvom. Jesejevo drevo je tako podobno adventnemu koledarju, pri katerem poudarjamo pravi pomen božiča, to je rojstvo Jezusa. Za vsak dan imamo poseben okrasek, ki ga obesimo na drevo. Ta predstavlja svetopisemsko zgodbo, ki govori o božjem ljudstvu pred rojstvom Jezusa. Vsaka zgodba prikazuje božji načrt odrešenja in nam pokaže, kako je Bog pripravljal ljudstvo na prihod odrešenika.

Kako bo adventna akcija izgledala?

V adventnem času, ki se letos začne 2. decembra, bomo vsak dan prebirali svetopisemske zgodbe, ki se nanašajo na Jezusovo družino ali božje ljudstvo. Po prebrani zgodbi se družina pogovori, nato pa na Jesejevo drevo obesi obesek, ki simbolizira izbrani odlomek.

Prijavite se! Letos izjemoma brezplačno.

Družinsko adventno akcijo na Iskreni pripravljamo že več let za pripravo na božične praznike in v znak zahvale vsem donatorjem Zavoda Iskreni. Vsa leta je bila družinska advetna akcija dostopna na IskreniPLUS (lanska s Čušinom je še vedno dostopna). Ker smo v fazi prenove IskreniPLUS, smo se letos izjemoma odločili, da adventno akcijo odpremo vsem donatorjem in bralcem, ki se boste prijavili. To storite s klikom na to povezavo.

Kako pripravimo drevo?

Obeske lahko obesite na božično drevo ali pa izdelate posebno drevo. To lahko izdelate na različne načine. Z nekaj kreativnosti so možnosti praktično neomejene. Izberite material in dejavnosti, ki so primerne letom in sposobnostim vaših otrok, tako da boste lahko sodelovali vsi.

Nekaj idej:

  • Uporabite pravo božično drevo. Prednost tega je, da imate veliko prostora za obešanje okraskov, hkrati pa drevo izgleda zelo naravno.
  • Drevo izdelate iz zimzelenih ali golih vej.
  • Iz vej sestavite drevo, ki ga obesite na steno.
  • Drevo izrežete iz papirja ali blaga in ga prilepite na steno.

Lahko pa preprosto napnete vrvico in nanjo obešate okraske s kljukicami za perilo.

Kako izdelamo okraske?

Za vas bomo pripravili črnobele predloge, ki jih boste lahko natisnili, izrezali in pobarvali.  Za tiste bolj ustvarjalne pa bomo podali pobude, kako lahko okrasek v obliki simbola izdelajo tudi iz drugih materialov, npr. blaga, lesa, modelirne mase.

Nekaj idej za Jesejevo drevo: