Dragi sv. Jožef, ti gotovo razumeš …

Foto: Shutterstock

Dragi sv. Jožef!

Ob tvojem današnjem prazniku premišljujem o vseh očetih tega sveta. Njihovo poslanstvo je presneto težka odgovornost. A gotovo se nihče izmed njih še ni znašel v situaciji, ki je ti ne bi vsaj razumel, če ne kar izkusil.

Bil si veren in časti vreden mož, pa vendar se ti je v trenutku, ko si izvedel za Marijino nosečnost, zdelo edino smiselno in logično – odsloviti jo. Po posredovanju Boga pa si vzgajal Božjega sina!

Morda se nekatere skrbi in strahovi današnjih očetov zdijo majhni v primerjavi s tvojimi tedanjimi, a zato niso nič manj pomembni.

Nič manj pomembna tako ni skrb očeta, kako bo preživel svojo družino. Nič manj pomemben ni strah očeta, ki izve za (ponovno) nepričakovano nosečnost svoje žene. Ali strah očeta, katerega sin je zašel s poti. Ali strah, ko se v družino prikrade bolezen …

Zaupal si, čeprav nisi zares razumel, kaj se dogaja.Razmišljam, da morda nihče bolje kot ti ne razume občutka negotovosti. Negotovosti pred novim življenjem, negotovosti pred jutrišnjim dnem. Pogosto se prikrade negotovost v lastno vzgojo, v lasten zgled in konec koncev negotovost vase, da kot starš vse skupaj sploh zmorem.

Ti gotovo razumeš smiselnost in logičnost odločitev očetov za beg, umik, morda napad. Posledice so skrhani odnosi in razdrte družine. A razumeš, ker si izkusil, kako trdno je lahko oče prepričan, da se je v danem trenutku najbolje odločil.

Ravno zato ti danes, na tvoj praznik, priporočam vse očete. Z majhnimi in velikimi težavami, v katerih se želijo odločiti po svoji zdravi pameti. Prosi za njih, da bi v njihovo logiko posredoval Bog. In naj v njihovih odločitvah, dejanjih in odnosih dela majhne čudeže, drugega za drugim.

Prosi za vse očete, naj zaupajo, kot si zaupal ti, čeprav nisi zares razumel, kaj se dogaja. Prosi zanje, da bi premagali strah in ostali ter se borili proti vsemu, kar ogroža njihove družine. Prosi zanje, da bi zbrali pogum v boju za dobro.

Prosi zanje, kajti očetje so temelj naših družin. Prosi zanje, da bodo ti temelji zidani na skali.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja