Dragi mož, se spominjaš, kakšna sem se ti zdela, ko sva se spoznala?

Foto: Shutterstock

Takrat sva bila zaljubljena. Ure in ure sva si strmela v oči in se čudila temu, da sva se našla. Od takrat je minilo kar nekaj let, a jaz sem še vedno ista ženska, tako kot si ti isti moški. Še vedno sem ženska, ki te je takrat očarala. In še vedno hrepenim po tvoji pohvali, pogledu, izrazu ljubezni.

“Želim si ostati ženska, v katero si se nekoč zaljubil”

Vem, ženske smo zahtevne. Ves čas si želimo poslušati, kako lepe in edinstvene smo. Dobro se zavedam tudi tega, da zaljubljenost mine in da se nikoli več ne bova gledala s prevzetimi očmi dvajsetletnikov. Ni mi žal. Intenzivnost prvih mesecev ne more odtehtati bližine trdne ljubezni in vsega, kar sva skupaj doživela in preživela. A včasih, priznam, pogrešam tiste drobne trenutke, ko mi je že tvoj pogled povedal, kako sem ti všeč.

Kadar sama dvomim, mi tvoje besede prikličejo v spomin, da sem čudovita Božja hči in hkrati tvoja ljubljena žena.Pravijo, da ženske, ki se resnično zavedajo svoje vrednosti v Božjih očeh, ne potrebujejo pohval, saj jim zadošča ljubeči pogled Očeta. A včasih je to tako težko! Ko se na slab dan pogledam v ogledalo, se tako težko spomnim, kako čudovito me je ustvaril Bog! Veš, koliko mi v takšnih trenutkih pomenita tvoj objem in pohvala? Kadar sama dvomim, mi tvoje besede prikličejo v spomin, da sem čudovita Božja hči in hkrati tvoja ljubljena žena.

Življenje teče hitro in oba imava veliko dela, a nočem nekega dne spoznati, da sva le sostanovalca, ki skupaj usklajujeta družinski urnik, vzgajata otroke ter skrbita za kosilo in umazane nogavice. Želim si ostati ženska, v katero si se nekoč zaljubil in ki si še vedno želi, da bi ti bila všeč.

Tudi jaz se želim potruditi zate

Dragi mož, vem, da svoji urejenosti posvečam manj časa, kot sem ga pred leti. Včasih so se mi oprani lasje in gladke noge zdeli standard, danes pa so luksuz, za katerega si prizadevam, a ga pogosto ne dosežem. Hvaležna sem ti, da mi ne očitaš in me sprejemaš z vsemi mojimi pomanjkljivostmi.

Hkrati ti hočem povedati, da se še vedno rada uredim zate. Pridejo jutra, ko nimam časa razmišljati o ničemer, kaj šele o tem, kaj bom oblekla. A ob jutrih, ko mi je danih pet minut pred omaro, še vedno pomislim na to, kaj ti bo všeč. Ko kupujem nov kos obleke, mislim nate. In kadar stojim pred ogledalom, se urejam zato, ker si želim biti lepa zate.

Dragi mož, hvala za vsak trenutek, ko v meni ne vidiš le mame, gospodinje in menedžerke, ampak žensko, v katero si se zaljubil, in ki ti je še vedno všeč. Sploh ti ne morem povedati, koliko mi pomeni tvoj ljubeči pogled, veš?

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja