»Drage družine, papež tukaj«

Thumbnail

Papež Frančišek je pred kratkim na družine po vsem svetu naslovil pismo. V njem jih je seznanil s škofovsko sinodo, ki bo oktobra potekala na temo družine, ter jih prosil za molitev.

V pismu družinam, ki ga je Frančišek podpisal že na svečnico, a je bilo objavljeno šele v tem tednu, papež družine seznanja z izredno škofovsko sinodo, ki bo oktobra v Vatikanu potekala na temo družine. Sinoda bo namreč spregovorila o “pastoralnih izzivih družine v kontekstu evangelizacije”.

Škofovska sinoda je najpomembnejše zborovanje katoliških škofov. Udeležijo se je škofje iz vseh cerkvenih pokrajin. Na nek način pa bodo na oktobrski sinodi prisotni tudi številni laiki, ki so v preteklih mesecih odgovorili na anketo o družini, ki jo je Sveti sedež razposlal katoličanom po vseh škofijah sveta.

V pismu Frančišek družinam na poseben način polaga na srce, naj molijo k Svetemu Duhu za razsvetljenje in uspeh sinode. Prav tako po svoji navadi (spomnimo se samo trenutka njegovega imenovanja za papeža) v molitev priporoča tudi sebe, »da bi zmogel služiti Božjemu ljudstvu v resnici in ljubezni.«

Papež pojasnjuje, da bo oktobrskemu izrednemu zasedanju v letu 2015 sledil svetovni dan družin v ameriškem mestu Filadelfija ter redno zasedanje škofovske sinode, prav tako na temo družine. Njegovo upanje je, da bo Cerkev po teh dogodkih »stopila na resnično pot razsodnosti in sprejela potrebna pastoralna sredstva, s katerimi bo družinam pomagala soočiti se z njihovimi aktualnimi izzivi z lučjo in močjo, ki izhajata iz evangelija.«

Frančišek družine spominja tudi na prizor Jezusovega darovanja v templju, ko je že kot čisto majhen otrok ob sebi zbral tako svoja mlada starša kot ostarela Simeona in Ano. »On je tisti, ki združuje in povezuje generacije! On je neizčrpen vir tiste ljubezni, ki premaga vsak trenutek zaprtosti vase, samote in žalosti,« pravi papež.

Papež Frančišek pismo družinam zaključi z besedami, da bo njihova molitev za škofovsko sinodo dragocen zaklad, ki bo obogatil Cerkev, ter z blagoslovom vseh družin.

Več: Celotno pismo papeža Frančiška družinam v slovenščini

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja