Domače sadne lučke malo drugače

Thumbnail

S čim lahko otroke (in odrasle) v teh vročih dneh navdušite bolj kot s sladolednimi lučkami? Z domačimi inovativnimi zamrznjenimi lučkami, ki so mamljive že na pogled!

Sprehod po Pinterestu razkrije celo kopico ustvarjalnih in mikavnih receptov za zamrznjene sadne dobrote, ki nas lahko hladijo v teh vročih dneh. In vse po vrsti so zelo enostavne za izvedbo (kdo bi se mučil v tej vročini). Za vas smo izbrali nekaj takšnih receptov.

Za večino potrebujete:

  • narezano sadje – več različnih vrst in različnih barv, tem bolje,
  • nekaj tekočega (sadni sok, jogurt, kokosovo mleko, kokosova voda ipd.),
  • po potrebi sladilo (med, sladkor, agavin sirup ipd.),
  • paličice in modelčke za lučke. Jih nimate? Nič hudega, tudi brez gre!

Pa brez zamrzovalnika seveda tudi ne bo šlo, v katerem bodo morali lučke “zoreti” kar nekaj ur (najmanj 4).


Narezano sadje položite v modelčke, čim lepše ga razporedite ob robovih in zalijte s tekočino – lahko gre za pomarančni sok, grozdni sok, grenivkin sok ipd. Te na sliki so narejene s kokosovo vodo, ki je posebej zanimiva zaradi svoje prozorne barve, zaradi katere pride sadje lepo do izraza. (Vir: thenerdswife.com)


Jogurt malce bolj zakrije sadje, vendar je lahko zelo okusna in osvežilna različica. Najbolj zdravo bo, če ga malce osladite le z medom. (Vir: alanajonesmann.com)


Lučko lahko seveda naredite tudi v različnih plasteh, kar ustvari še posebej zanimiv vizualni učinek. Na sliki so lučke, za katere se v modelčke najprej nalije rahlo oslajen jogurt, nato jagodni pire, nazadje pa še zmečkane borovnice. (Vir: insockmonkeyslippers.com)


Namesto s sokom ali jogurtom lahko sadje v lučkah zalijemo tudi s pirejem kakega drugega sadja – na sliki so jagode v meloninem pireju. (Vir: chocolateandcarrots.com)


Nimate modelčkov za lučke? Nič zato! Lučke lahko čisto lepo uspejo tudi v manjših plastičnih lončkih! (Vir: neatologie.com)

Tudi paličic ne potrebujete posebnih – že navadne paličice, ki jih naberete v godzu ali bližnjem grmu, bodo zadostovale.
In še nekaj – v lučke lahko date najrazličnejša sesekljana zelišča! Posebej zanimiva so bazilika, meta, timijan in rožmarin. (Vir: thisrawsomeveganlife.com)


Še ena lučka, za katero ne potrebujete modelčkov. Banano spodaj odrežete, vanjo zapičite palčko in jo za uro postavite v zamrzovalnik. Po uri zamrzovanja jo pomočite v stopljeno čokolado in povaljajte v zdrobljenih lešnikih/arašidih/orehih ipd. Ponovno za eno uro postavite v zamrzovalni, nato pa že lahko postrežete. (Vir: leitesculinaria.com)


OK, tale ni ravno sadna, a zato nič manj okusna. Gre za lešnikovo-čokoladno lučko. Naredite jo tako, da zmešate čokoladno.lešnikov namaz (npr. Nutella) s čokoladnim/lešnikovim/običajnim mlekom v razmerju 1:3 in zamrznete. Njam! (vir: dailywaffle.com)

 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja