Domače sadne lučke malo drugače

Thumbnail

S čim lahko otroke (in odrasle) v teh vročih dneh navdušite bolj kot s sladolednimi lučkami? Z domačimi inovativnimi zamrznjenimi lučkami, ki so mamljive že na pogled!

Sprehod po Pinterestu razkrije celo kopico ustvarjalnih in mikavnih receptov za zamrznjene sadne dobrote, ki nas lahko hladijo v teh vročih dneh. In vse po vrsti so zelo enostavne za izvedbo (kdo bi se mučil v tej vročini). Za vas smo izbrali nekaj takšnih receptov.

Za večino potrebujete:

  • narezano sadje – več različnih vrst in različnih barv, tem bolje,
  • nekaj tekočega (sadni sok, jogurt, kokosovo mleko, kokosova voda ipd.),
  • po potrebi sladilo (med, sladkor, agavin sirup ipd.),
  • paličice in modelčke za lučke. Jih nimate? Nič hudega, tudi brez gre!

Pa brez zamrzovalnika seveda tudi ne bo šlo, v katerem bodo morali lučke “zoreti” kar nekaj ur (najmanj 4).


Narezano sadje položite v modelčke, čim lepše ga razporedite ob robovih in zalijte s tekočino – lahko gre za pomarančni sok, grozdni sok, grenivkin sok ipd. Te na sliki so narejene s kokosovo vodo, ki je posebej zanimiva zaradi svoje prozorne barve, zaradi katere pride sadje lepo do izraza. (Vir: thenerdswife.com)


Jogurt malce bolj zakrije sadje, vendar je lahko zelo okusna in osvežilna različica. Najbolj zdravo bo, če ga malce osladite le z medom. (Vir: alanajonesmann.com)


Lučko lahko seveda naredite tudi v različnih plasteh, kar ustvari še posebej zanimiv vizualni učinek. Na sliki so lučke, za katere se v modelčke najprej nalije rahlo oslajen jogurt, nato jagodni pire, nazadje pa še zmečkane borovnice. (Vir: insockmonkeyslippers.com)


Namesto s sokom ali jogurtom lahko sadje v lučkah zalijemo tudi s pirejem kakega drugega sadja – na sliki so jagode v meloninem pireju. (Vir: chocolateandcarrots.com)


Nimate modelčkov za lučke? Nič zato! Lučke lahko čisto lepo uspejo tudi v manjših plastičnih lončkih! (Vir: neatologie.com)

Tudi paličic ne potrebujete posebnih – že navadne paličice, ki jih naberete v godzu ali bližnjem grmu, bodo zadostovale.
In še nekaj – v lučke lahko date najrazličnejša sesekljana zelišča! Posebej zanimiva so bazilika, meta, timijan in rožmarin. (Vir: thisrawsomeveganlife.com)


Še ena lučka, za katero ne potrebujete modelčkov. Banano spodaj odrežete, vanjo zapičite palčko in jo za uro postavite v zamrzovalnik. Po uri zamrzovanja jo pomočite v stopljeno čokolado in povaljajte v zdrobljenih lešnikih/arašidih/orehih ipd. Ponovno za eno uro postavite v zamrzovalni, nato pa že lahko postrežete. (Vir: leitesculinaria.com)


OK, tale ni ravno sadna, a zato nič manj okusna. Gre za lešnikovo-čokoladno lučko. Naredite jo tako, da zmešate čokoladno.lešnikov namaz (npr. Nutella) s čokoladnim/lešnikovim/običajnim mlekom v razmerju 1:3 in zamrznete. Njam! (vir: dailywaffle.com)

 

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja