Do zdravja le brez škodljivih snovi

Thumbnail

V Sloveniji te dni gostuje in predava makedonsko-srbska zdravnica dr. Sladjana Velkov, ki je že pred svojim prihodom povzročila precej razburjenja.

Dr. Sladjana Velkov je kot zdravnica delala v Makedoniji, Srbiji in v Kuvajtu. Med svojim delom je ugotovila, da se pacienti vračajo nazaj zaradi stranskih učinkov zdravil, ki jim jih je predpisala. Začela se je spraševati, ali z zdravljenjem res pomaga ljudem ali pa jim povzroča nove bolezni. Odločila se je, da si želi pomagati ljudem, da resnično ozdravijo in živijo zdravo življenje brez zdravil.

Nadaljnjo karirero je posvetila raziskovanju zdravja in zdravljenju. Postopno je spoznala, da na žalost večina “umetno pridobljenih snovi” povzroča zdravju nepopravljivo škodo. Hkrati je spoznala, da nam je narava sama dala ogromno hrane in zdravilnih sestavin, ki so del našega okolja. Prav tako podcenjujemo naše telo, ki je ustvarjeno, da se samo bojuje z večino bolezni, če ga le ne oviramo z različnimi umetnimi snovmi.

V svojem predavanju, ki ga je imela preteklo soboto v Ljubljani, je izpostavila, da so za zdravo življenje nujno potrebni hrana, voda, spanje, dihanje (tudi globoko dihanje pri športu oz. delu), gibanje in sonce. Vse to nam daje energijo.

Na igriv način je skozi predavanje pokazala, kako so v zgodovini govorili o “zdravih cigaretih” ali kako zdrav je denimo DDT strup za komarje in razne škodljivce (oglaševali so ga z reklamnim geslom “DDT is good for me”, v reklamnih kampanjah prikazovali srečne otroke, ki so se na veliko posipali s prahom, prikazovali ljudi, ki lahko ta strup celo pijejo itd. – več kot 20 let pozneje pa so odkrili, da DDT povzroča raka).

Osveščenost staršev o tem, kaj skozi različne industrijske produkte absorbiramo, se tudi v Sloveniji veča. Temu sva bila z možem priča to soboto, saj se je že na vhodu v dvorano vila vrsta čakajočih na morebitno prosto mesto izmed 350 sedišč.

V nadaljevanju le nekaj drobnih izsekov iz predavanja.

Hrana

Pomembno je, da uživamo živo hrano, saj le encimi iz žive hrane dajejo vitalnost. Izogibati se moramo hrani živalskega izvora in kuhani hrani. Kuhana hrana poveča število levkocitov, hitro fermentira in gnije, zmanjšuje budnost in učinkovitost, povzroča alergije in debelost. Surova hrana pa je hitro prebavljiva, po njej smo manj lačni in manj spimo, koncentracija je večja.

Toksini

Strupenim snovem smo hote ali nehote vsakodnevno izpostavljeni.

1. Med slednje uvrščamo denimo cepiva. Ravno kritika cepiv oz. bolje rečeno sistema, ki vlada v naši državi, je že pred prihodom dr. Sladjane Velkov v Slovenijo povzročila pritiske s strani zagovornikov cepljenja. Slovenija sodi med države, kjer je cepljenje zakonsko obvezno, a kljub temu nihče ne prevzema odgovornosti za posledice. Cepiva se smatrajo kot preventiva pred nalezljivimi boleznimi. Preventiva ne bi smela imeti negativnih učinkov, a vendar je pri cepivih med stranskimi učinki navedena tudi smrt. Zato je mnenja, da bi morala biti odločitev o cepljenju nujno prepuščena posamezniku oz. staršem, ne pa državi. Enakega mnenja je tudi hrvaški imunolog Željko Poljak, ki pravi, da mora biti etika nad zakonom.

Slovenija je sicer podpisnica desete revizije Mednarodne klasifikacije bolezni in sorodstvenih zdravstvenih problemov za statistične namene (MKB-10AM, verzija 6). V knjigi v 1. člen Z 28-Točki 0 in 1 je zapisano: “Cepljenje je mogoče zavrniti, ne le zaradi zdravstvenih razlogov, ampak tudi zaradi osebnih in verskih prepričanj.” To knjigo je objavila Svetovna zdravstvena organizacija in Republika Slovenija je članica SZO in je kot takšna sprejela obveznosti, ki izhajajo iz članstva.

2. V današnjih časih so velik problem tudi kemikalije in pesticidi. Mnogim smo izpostavljeni povsem nevede. Posledice pa so lahko zelo hude. V Argentini imajo denimo ženske v povprečju 5 spontanih splavov, preden uspešno donosijo, rojevajo se otroci z deformiranimi udi …

3. Hude posledice ima tudi gensko spremenjena hrana, kar kažejo študije, izvedene na miših. Že po štirih mesecih se pojavljajo karcinomi, smrtnost je 5x večja. Zaradi GSO umirajo tudi čebele. Argentina je pred GSO imela 15% revnih, po uvedbi GSO pa 47% revnih.

4. Fluor, ki je močan strup, so dajali taboriščnikom v Rusiji, da ne bi bežali. Tako so lahko zmanjšali število paznikov. Zdaj ga dajejo ponekod v vodo, sicer pa v pasto za zobe. Ne gre prezreti, da je isti natrijev fluorid, kot se uporablja v zobnih pastah, tudi sestavina strupa za podgane.

5. Omeniti velja še aspartam, ki se na primer nahaja v žvečilnih gumijih, in mononatrijev glutamat, ki se uporablja v različnih živilih kot ojačevalec okusa. Oba sta zelo strupena.

6. Živo srebro je izredno nevarno, med drugim ga najdemo v amalgamskih plombah (te je priporočljivo odstraniti) in kot dodatek cepivom.

Kako pa postopati, ko zbolimo?

Zapleti ob boleznih nastopijo zato, ker se vpletamo v proces zdravljenja. Zbijamo povišano temperaturo, preprečimo bruhanje, dajemo antibiotike, uživamo toksično hrano, nismo na svežem zraku, s kremami preprečujemo nastanek izpuščajev in tako naprej. Na ta način ustavimo čiščenje telesa.

Nekateri napotki, ki jih med drugim priporoča dr. Velkova:

  • Dojenje (to naj bo vsaj 1 leto, še bolje pa do drugega leta ali dlje)
  • Ko se temperatura dviguje, bolniku ne dajemo hrane niti sokov, saj tega telo ne more absorbirati. Dajemo samo vodo.
  • Ko temperatura pade, dajemo sveže sokove.
  • Bolnik naj počiva v prezračeni in tihi sobi.
  • Dva ali trikrat dnevno ga umijemo z mlačno vodo.
  • Otroka imejmo v naročju, da lahko svoje dihanje uskladi z našim.
  • Če se pojavi izpuščaj, ga nikar ne mažimo. Dobro denejo toplo-hladni obkladki ter kratka sončenja na jutranjem soncu.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja