Dekle z Downovim sindromom izbrana za kraljico

Thumbnail

Učenci visoke šole v Missouriju so za kraljico maturantskega plesa izglasovali 19-letno Maisie – dekle z Downovim sindromom. Maisie je izjemno priljubljena med svojimi sošolci. Opisujejo jo kot izredno prikupno in posebno dekle, ki se močno dotakne vsakega, ki jo spozna.

V zahodnem svetu je splavljenih več kot 90% otrok z Downovim sindromom. Otrok z Downovim sindromom je tako vedno manj – pa ne zato, ker bi odkrili zdravilo, pač pa zato, ker so bili brezbrižno ubiti v telesih lastnih mater samo zato, ker so imeli »napako«.

Velja prepričanje, da so ljudje z Downovim sindromom nezmožni živeti polno življenje in so preveliko breme za starše. V večini primerov njihovo življenje ugasne še preden sploh dobijo priložnost.

Vsakdo, ki je kdaj koli srečal osebo z Downovim sindromom, ve, da so to pogosto najbolj prisrčni, prijazni in srečni ljudje na svetu. Res je, ne morejo opravljati veliko stvari, za katere smo se mi odločili, da so “pomembne” – kot na primer uspešna kariera, vrhunski športnik ali top model. Toda ali nas dejstvo, da je toliko oseb z Downovim sindromom kljub tem »pomanjkljivostim« srečnih (v resnici veliko bolj srečnih kot je večina od nas), ne sili, da se vprašamo, če so naše prioritete res prave?

Vir: mailonsunday.co.uk

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Super super članek!!!! Čestitke! Res je, jaz poznam nekaj downovcev in so srečni in kar je najbolj zanimivo je, da jih imajo njihovi družinski člani ful radi. Iskreno radi in so jih zelo veseli, so “sončki” v družini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja