COL1972: Nova družinam in življenju prijazna blagovna znamka oblačil

Thumbnail

Ta mesec je luč sveta zagledala nova, prav posebna blagovna znamka oblačil – COL1972. Kratica (Culture Of Life 1972) stoji za kulturo življenja, letnica poleg pa označuje zadnje leto, ko je bil splav v Združenih državah še prepovedan.

Njena ustanoviteljica je Carla D’Addesi skupaj s svojimi tremi hčerami. Carla je mama, ki je otroke šolala na domu, radijska voditeljica in politična komentatorka ter pisateljica.

Alternativa za podporo življenju

Njen namen je podjetjem ponuditi družinam in življenju prijazno blagovno znamko, ki jo lahko kot alternativo znamkam in organizacijam, ki podpirajo splav, homoseksualnosti in nove naukov skrajno levih gibanj, podprejo vsi, ki bi radi podprli življenje. 

Začele so ustvarjati skupnost, ki kaže podporo življenju tudi z oblačili.V spletni trgovini prodajajo oblačila in modne dodatke za ženske, moške, otroke, dojenčke in celo pse. Obljubljajo, da bo 10% svojih prihodkov donirali organizacijam, ki si prizadevajo za zaščito kulture življenja.

“Gre za modno vojno,” je D’Addesijeva povedala za Christian Post. »Družine, kot je moja, ki so konzervativne, se počutijo, kot da smo marginalizirane in da v svetu mode ni prostora za nas, saj s svojo kupno močjo ne moremo podpreti trgovskih znamk, ki so anti- Ameriške. Kot je pojasnila njena družina bojkotira podjetja in korporacije, ki kršijo moralna načela njene družine.

Kako velik je pro-life trg?

Ne kupujejo znamk in ne zahajajo v trgovine, ki podpirajo transspolno politiko, LGBT skupine, organizacije, ki podpirajo ali dajejo denar vodilni organizaciji, ki v ZDA izvaja splave – Planned Parenthood, in vsem drugim, ki so proti družinam. Med temi znamkami so mnoge, na primer Nike, Macy’s, Levi Straus, Dockers, Convers, Crew, Hollister, Gucci  …

Ko je pred leti na seznam organizacij, ki so se obrnile proti življenju zdrsnila nova, je Carli ena od hčera v šali dejala: »Mami, morala boš začeti šivati«. A namesto, da bi prijele za šivalni stroj, so mama in njene hčere naredile raziskavo ter poslovni načrt ter se odločile za lastno blagovno znamko. Ugotovile so, da se v ZDA približno 9 milijonov najstnic in mladih žensk opredeluje kot »pro-lfe«.

Sponzorstvo dogodkom v podporo kulturi življenja

Tako so začele ustvarjati skupnost, ki kaže podporo življenju tudi z oblačili. “V modni industriji obstaja prazen prostor za konzervativne ženske in mi želimo zapolniti to vrzel,” je dejala Carla.

Spletna trgovina deluje od 1. januarja. Vsi njeni izdelki so izdelani v ZDA. Njihova posebnost je tudi v načinu oglaševanja. Modeli za spletno stran podjetja in strani socialnih medijev ne bodo prikazani v ponižujočih pozah, hkrati pa na njihovih fotografijah ne bo istospolnih parov in transspolnih oseb.

COL 1972 je tudi ena izmed organizacij, ki sponzorira letošnji tradicionalni pohod za življenje, ki se prav danes začenja v Washingtonu DC, hkrati pa podpira tudi druge dogodke, katerih namen je promocija kulture življenja.

Foto: col1972.com

Vir: faithwire.com