Bog na razprodaji! Žena v akciji! Popust za otroke!

Wikimedia Commons

Črni petek. Dan neverjetnih popustov. Dan nakupovalne mrzlice. Dan, ki se vedno bolj razteza (vsaj) mesec dni pred tem petkom in (vsaj) mesec dni potem, ko počasi preide v božično-novoletne popuste.

Vsekakor gre za obdobje, ki ga kupci lahko izkoristimo za nakup artiklov, ki jih potrebujemo. A o tem, kaj kdo potrebuje in kdaj bo to kupil, presoja vsak sam. No, dejstvo je, da trgovci svoj zaslužek in marketing gradijo predvsem na vsem, česar ne potrebujemo.

Znižani artikli, velike številke s popusti do … % (poljubno vstavi 🙂 )… Prepričan sem, da večina, ki svoje nakupe orientira na črni petek, ob izdelku, ki ga potrebuje, kupi še kakšno »malenkost«. In ravno na teh artiklih, ki jih sicer ne potrebujemo, a jih kupimo »ker so pač poceni« in so nam jih trgovci podtaknili v naše vidno polje (v trgovini, na spletu, v katalogu), se gradi uspeh trgovcev ob tem nakupovalnem »prazniku«.

Jaz kot trgovec in kupec v trgovini življenja

Daleč od tega, da sem sam imun na takšne poteze trgovcev. Tudi sam se (pre)pogosto odločim in v spletno košarico dodam izdelek, za katerega me v tistem trenutku prime, da ga potrebujem. Če bi si vzel kakšen dan ali dva za premislek bi verjetno spremenil svojo odločitev. A akcija se izteka, časa za poglobljen razmislek (navidezno) ni. Zato klik in naročilo je oddano.

Letos pa ob prvih oglasih za črni petek, ki so se že pred več kot mesecem dni pričeli pojavljati na spletu, nagovorilo tudi vprašanje, kakšne popuste sam sprejemam in dajem izven trgovskih ali spletnih polic?

Črni petek mojih otrok

Pogosto so družina in še posebej otroci tisti, ki skozi leto plačujejo polno ceno moje službene odsotnosti. Otrokom ne dajem vikend-popustov, ki bi jih recimo v petek popoldan unovčili in bi pomenili, da sem do nedelje zvečer le njihov.

Moj cilj je, da letos ob črnem petku (in naprej) otrokom omogočim ta navidezni »klik«. Klik s katerim bodo v njihovo košarico nakupov dali moj čas, ki bo namenjen samo njim. Vse prepogosto trgovsko logiko prenašamo v odnose, na katere bi morali gledati kot na dar.

Ženin črni petek

Včasih je lažje ženo »nagovoriti«, da opravi kakšen spletni nakup, kot pa ji podariti pozornost. Ali ji kaj kupiti, ker me ni ob njej. Lažje je pristati na to, da bo unovčila popust pri bundi, ki si jo že dolgo želi, kot pa dati zagotovilo, da bo to bundo lahko uporabila pri najinih večernih sprehodih.

Zato bom letos tudi njej, ki je kot žena in mama stalno v akciji (v smislu aktivnosti, ne znižanja), dal kupon. Brez časovne omejitve. Kupon s prednostno pravico pred drugimi opravki.  Kupon za pogovor, sprehod, filmski večer … Že vnaprej vem, da lahko takšen kupon odtehta vse ostale popuste, ki so na oko sicer privlačni, a v najin odnos ne prinesejo dodane vrednosti.

Bog, ki se vedno znova raz(pro)daja

Najboljša ponudba! Popust, kot ga še ni bilo! Samo … EUR! Brezplačna dostava! Brezplačno vračilo blaga! Vam je znano? Meni tudi. 🙂 

A obstaja neverjetna ponudba, ki ni vezana na datum. Ponudba, ki je vedno enaka, a vendar vedno raznolika, ki vedno vsebuje popuste, bonuse, ki osreči za vse življenje in še dlje. Ki res napolni, res obogati. Ki jo vsak od nas resnično potrebuje. Bog ima ta dan popustov in neverjetnih ugodnosti vsak dan znova. Ste si želeli, da bi bil črni petek vsak dan? Ne boste verjeli – želja se vam je že izpolnila! Ne razumite, da je z Bogom mogoče trgovati (In nikar ne trgujte v svojih odnosih!). Prav tako Boga ni mogoče popredalčkati med trgovske akcije in “praznike”. A Bog vsakodnevno pošilja usmiljenje, jemlje nase moje grehe, mi je na voljo s 100-odstotnim popustom – brezplačno. Z brezplačno dostavo pošlja ljudi, dogodke, preizkušnje itd., tudi takšne, za katere ga nisem prosil in za katere pogosto menim, da jih ne potrebujem. Vsekakor se vedno izkaže za tistega, ki ve, kaj potrebujem.

Znamo sprejeti božji »artikel«?

On vedno znova omogoča popuste, da lahko v svojih ravnanjih pridemo bližje k Njemu, kjer lahko unovčimo njegovo večno popustljivost (usmiljenje). Bog nam vseskozi namenja različne akcije, ponuja nam svojo roko, daje nam svoje usmiljenje. Pri njemu lahko vedno unovčimo Njegovo brezmejno odpuščanje.  In ta popust se ne more primerjati z nobenim drugim. Zato, ker ga On nikoli ne pogojuje, nikoli popusta časovno ne omejuje, vedno ga prilagodi tistemu, ki ga želi unovčiti.

Pa vi? Ste od Boga že prejeli “artikel”, ki ste ga naročili? Ali pa vam je poslal nekaj, česar niste? Vsekakor se ni zmotil, tudi če tega vi niste dodali v vašo nakupovalno košarico 🙂 Tudi prihajajoč adventni čas je priložnost, da greste “v akcijo”.


Preberi več:


Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja