3 skrivnosti izpolnjujočega zakona

Thumbnail

Dr. Matt Townsend  je mož in oče 6 otrok ter otrok ločenih staršev. Sam pravi, da ni terapevt, temveč trener za razmerja (o.p. relationship coach). Pare in posameznike “trenira” že več kot 20 let. Je tudi avtor knjige Starved Stuff (o.p. Podhranjene stvari) in avtor številnih seminarjev.

Na njegovi spletni strani pravkar poteka tudi brezplačen spletni seminar – webinar z naslovom The 3 Secrets to Supercharge Your Marriage (o.p. Tri skrivnosti, s katerimi napolnite baterije vašega zakona).

V enem izmed ponujenih webinarju, ki sem se ga udeležila, dr. Matt Townsend podrobneje razloži 3 glavne skrivnosti izpolnjujočega zakona.

Osredotočite se na ogenj, ne na dim

Dr. Townsend pravi, da se v zakonu prepogosto prepiramo zaradi posledic, spregledamo pa resnični problem. Po njegovo v zakonu stradamo, če nimamo zadovoljenih 7 osnovnih potreb, ki jih moramo znati prepoznati in se o njih pogovoriti z zakoncem. Teh 7 potreb je:

  1. Varnost
  2. Zaupanje
  3. Cenjenost
  4. Spoštovanje
  5. Potrditev
  6. Spodbuda
  7. Predanost

Dajte moč rešitvam, ne problemom

Če se o problemu samo pogovarjamo v nedogled, to ne bo rešilo težave. Na neki točki se je potrebno pogovoriti tudi o rešitvah in sprejeti neke odločitve. Le tako bo odnos lahko rasel in ne stagniral ali celo propadal.

Bodite pozorni na vzorce

Vzakonu se prepogosto prepiramo zaradi posledic, spregledamo pa resnični problem.Običajno se v zakonu držimo nekega vzorca komuniciranja. Običajno eden od zakoncev preganja, drugi pa se umika. Običajno so preganjalci v zakonu ženske, moški pa se umikajo, pravi Towsend. Če se ti vzorci ponavljajo, je to lahko recept za razpad zakona, zato je nujno, da te vzorce prepoznate in jih spremenite.

Če želite izvedeti več ali se udeležiti enega od brezplačnih webinarjev na različne tematike (hranjenje podhranjenega zakona, osebna rast, vzgoja), ki potekajo danes in jutri, obiščite spletno stran Dr. Matta Townsenda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.