Ženi pred smrtjo: Ljubim te. Se vidiva kmalu.

Thumbnail

Do konca sta živela iz zakonske zaobljube. Ta teden je smrt zakonca Landis ločila le za uro in pol, nato pa sta se spet združila v večnosti.

Nekateri strokovnjaki trdijo, da po dolgih letih skupnega življenja – še posebej spanja drug ob drugem – bitje srca enega partnerja vpliva tudi na bitje srca drugega partnerja. Prav to naj bi bil tudi razlog, da največ ovdovelih nenadoma umre zaradi odpovedi srca.

Leta 1946 sta si James in Marjorie Landis obljubila, da bosta ostala skupaj, dokler ju smrt ne loči. 87-letna Marjorie je ta teden izgubila bitko z dolgo in težko boleznijo, ob njeni bolniški postelji pa je tudi takrat sedel njen vdani mož James, njegove zadnje besede ljubljeni ženi pa so bile: “V redu je. Ljubim te. Imela sva veliko lepih skupnih let. Vidiva se zelo kmalu.” In res se je izkazalo, da je imel 89-letnik prav – le 88 minut pozneje je doživel srčno kap, ki je bila zanj usodna. “Mislim, da je umrl zaradi zlomljenega srca, saj preprosto ni mogel živeti brez nje,” je za Tribune Democrat povedala njuna vnukinja. “Vsi so vedno govorili, da bi želeli imeti zakon, kot je bil njun. Imela sta res veliko skupnega in odlično sta se zabavala” je dodala.

Dolg, srečen zakon

Njuna ljubezenska zgodba se je začela na neki zabavi v Pensilvaniji, kamor sta sicer oba prišla z drugimi spremljevalci, a kaj kmalu imela oči le drug za drugega. Ljubezen sta nato kronala tudi s poroko, v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka.

Zakonca sta počela veliko stvari skupaj

  • Oba sta bila aktivna v lokalni Cerkvi.
  • Oba sta rada opazovala ptice.
  • Z družino sta rada igrala bridž in namizne igre.
  • Na vsak božič sta skupaj spekla piškote, ki sta jih razdelila med prijatelje in bližnje.
  • Bila sta strastna popotnika – bila sta na Aljaski, Havajih in številnih drugih destinacijah.
  • Rada sta se skupaj zabavala.

vir: dailymail.co.uk, rtvslo.si

Foto: Facebook

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja