»Shrambo« še urejamo. Prosimo za potrpežljivost

Uredništvo iskreni.net
Petek, 13. april 2018, 17:17
Image
shramba
Drage bralke in bralci!

Prenova portala iskreni.net, ki je pred vami zaživela v prvih dneh maja 2018, je bila najobsežnejša doslej. Prinesla je ne samo povsem novo grafično podobo in sodobnejšo uporabniško izkušnjo, ampak tudi nov način organizacije vsebin.

To je bil za nas eden največjih izzivov. Mnogi ste nam v zadnjem času dejali, da je škoda, ker je na iskreni.net toliko dobrih in zanimivih vsebin, pa je naš arhiv tako nepregleden, da je posamezne tematike težko najti.

Nov, izčiščen glavni meni

Takole je izgledal naš stari meni:

Takole pa izgleda naš novi meni:

Kot lahko opazite, je nov meni izčiščen. S štirimi temeljnimi izbirami smo kot v nekakšno vizitko želeli zajeti bistvena podočja našega poslanstva:

  • prizadevanje za rast družin,
  • ustvarjanje družbe, prijazne družini.
  • spodbujanje življenjskega sloga, ki v sodobnem okolju ohranja temelje družine,
  • prizadevanje za kulturo življenja.

Preglednost iskanja po širših in ožjih tematikah

Pod vsako temeljno področje smo zbrali najpopularnejše kategorije, da bi vam olajšali temeljno iskanje po naših vsebinah:

  • DRUŽINA: Fant in dekle, Mož in žena, Spolnost, Plodnost, Nosečnost in porod, Starševstvo, Vzgojni izzivi, Dojenček, Mladostnik, Učenje in šola, Odnosi v družini, Kotiček za mame, Kotiček za očete
  • DRUŽBA: Aktualno, Družina v družbi, Družina v Cerkvi, Arhiv novic
  • ŽIVLJENJSKI SLOG: Življenjski slog (splošno), Osebna rast, Prosti čas, Dom, Prazniki, Duhovnost v družini, Zdravje, Knjige, Zanimivosti
  • KULTURA ŽIVLJENJA: Kultura življenja (splošno), Splav, Ideologija spola, Homoseksualnost, Kontracepcija, Pornografija, Evtanazija

Novost na novem portalu so tudi tagi (oznake). Najdete jih pod člankom, kakor pri večini drugih portalov. Posebnost novega portala iskreni.net pa je, da smo s tagi skušali zajeti čim več ožjih področjih, ki jih zgoraj navedene kategorije ne zajemamo, pa vas gotovo zanimajo.

Na straneh kategorij vas tako v modulu »Razišči« vabimo, da raziskujete po ožjih tematskih področjih. Takole recimo v kategoriji Mož in žena:

Arhiv še urejamo, prosimo za potrpežljivost

S starega portala iskreni.net smo prenesli več kot 4.500 vsebin. Vseh v času prenove seveda še nismo mogli na novo razvrstiti v ustrezne kategorije in tage.

Ker smo imeli na prejšnjem portalu manjše formate fotografij in drugačno oblikovanje članka, je veliko starejših člankov ostalo še neurejenih kar zadeva fotografije ter oblikovanje pisave, citatov, podpisov pod fotografijami ... Tudi kakšen link zna biti, da ne deluje.

Nekaj dela je lahko pri prenosu vsebin na nov portal in novo tehnično platformo opravil računalnik, a sta tudi tu človeško oko in človeška roka nepogrešljiva.

Vse delo pri urejanju starih vsebin opravljamo prostovoljno in do konca poletja se bomo potrudili, da bomo arhiv spravili v red. Če bi se nam kdo želel pri tem pridružiti, spoznati veščine urejanja besedila na internetu in morda pozneje celo novinarskega dela, naj nam piše na urednistvo@iskreni.net.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.