Za kaj vse lahko prosimo?

Thumbnail

Običajno se na Boga obračamo z zelo konkretnimi prošnjami. S tem seveda ni nič narobe. A morda pa lahko včasih prosimo še za kaj pomembnega, na kar pogosto pozabljamo, pa nam je bilo nenazadnje obljubljeno.

Zakonska molitev je lahko težka. Včasih lahko iz moža in žene kar vrejo prošnje in zahvale, v katerih sta zelo enotna, včasih je molitev že tiha navzočnost Boga v objemu dvojine, včasih pa je težko sploh začeti … V takšnih trenutkih se morda lahko spomnita na spodnje vrline in božje obljube iz Svetega pisma, ki predstavljajo temelj za srečno zakonsko in družinsko življenje.

Boga lahko skupaj prosita za:  

Pogum

Ali ti nisem ukazal, krepak in odločen bodi? Ne boj se in se ne plaši; kjer koli boš hodil, bo s teboj Gospod, tvoj Bog. (Joz 1,9)

Razločevanje

Molim pa tole: naj vaša ljubezen čedalje bolj napreduje v spoznavanju in v vsakršnem zaznavanju, da boste znali razlikovati, kaj je boljše, in boste tako čisti in neomadeževani za Kristusov dan. (Fil 1,9-10)

Potrpljenje

Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo. (1 Kor 13,7-8)

Zvestoba

Dobrota in zvestoba naj te ne zapustita, priveži si ju okrog vratu, zapiši ju na tablo svojega srca. Tako boš našel milost in dobro dojemljivost pri Bogu in pri ljudeh. (Prg 3,3-4)

Odpuščanje

Bodite drug do drugega dobrosrčni in usmiljeni ter drug drugemu odpuščajte, kakor je tudi vam Bog milostno odpustil v Kristusu. (Ef 4,32)

Prijateljstvo

Boljše je, da sta dva kakor eden, ker imata dobro plačilo za svoj trud: če namreč eden pade, ga njegov tovariš vzdigne, gorje pa enemu, če pade, ker ni drugega, da bi ga vzdignil. (Prd 4, 9-10)

Rodovitnost

Sad Duha pa je: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje. (Gal 5,22-23) 

Občudovanje

Moj ljubi je moj in jaz sem njegova, med lilijami pase. (Vp 2,16)

Vera

Veruj v Gospoda Jezusa in rešen boš ti in tvoja hiša! (Apd 16,31)

Blagoslov

Bivališče pravičnih pa blagoslavlja. (Prg 3,33)

Zaveza

In če koga izsiljujejo, mu dva stopita ob stran: trojna vrvica se ne pretrga hitro. (Prd 4,12) 

Velikodušnost

Kdor je radodaren, bo sit, kdor daje piti, bo napojen. (Prg 11,25)

Prijaznost

Živite vredno klica, s katerim ste bili poklicani, v vsej ponižnosti, krotkosti in potrpežljivosti. V ljubezni prenašajte drug drugega. Prizadevajte si, da ohranite edinost Duha z vezjo miru. (Ef 4,1-3)

Upanje

Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje. (Jer 29,11)

Ponižnost

Ne delajte ničesar iz prepirljivosti in ne iz praznega slavohlepja, ampak imejte v ponižnosti drug drugega za boljšega od sebe. Naj nobeden ne gleda samo nase, temveč tudi na druge. (Fil 2,3-4)

Ljubezen

Vam pa naj Gospod nakloni rast in preobilje v ljubezni, s katero ljubite drug drugega … (1 Tes 3,12)

Enost

Tako nista več dva, ampak eno meso. Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne ločuje. (Mat 19,6)

Mir

Mir naj bo med tvojimi zidovi, varnost v tvojih palačah. (Ps 122,7)

Spoštovanje

Zato naj tudi vsak med vami tako ljubi svojo ženo kakor sebe, žena pa naj spoštuje moža. (Ef 5,33)

Zahvala

Neprenehoma molíte. V vsem se zahvaljujte: kajti to je Božja volja v Kristusu Jezusu glede vas. (1 Tes 5,17-18)

 

Vir: Familyshare.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja