Vrhunski načini shranjevanja spominov – v steklenih kozarcih!

Foto: Canva

Novo leto, nov začetek, novi sklepi, nov zagon za uresničevanje planov in želja.

Novo leto pa je lahko tudi odlična priložnost, da v družino uvedemo nov običaj. In prazni veliki stekleni kozarci kumaric, ajvarja ali majoneze 🙂 so prav odličen pripomoček, s pomočjo katerega lahko tekom leta nastane prav poseben družinski dnevnik.

Idej, kaj vse lahko shranjujemo v kozarce, je malo morje. Vi kot družina najbolj veste, kaj je tisto, kar bi radi ohranili, spodbudili, v čem boste uživali. Tukaj pa je nekaj predlogov:

Kozarec hvaležnosti

Koliko je stvari, za katere smo lahko hvaležni. A jih je posebej v tem času težko opaziti, kaj šele ceniti. Kadar vas preplavi hvaležnost, si zapišite to na listek in ga dodajte v kozarec. Spodbujajte otroke, naj razmišljajo o tem, za kaj vse so hvaležni in prav kmalu bo kozarec poln. Ob slabih dnevih je neverjetno zdravilno odpreti pokrovček in prebrati, koliko blagoslovov pravzaprav imamo v življenju.

Kozarec čudovitih spominov

V letu ustvarimo neverjetno veliko lepih spominov – od jutranjega skupnega crkljanja v postelji do vožnje z barčico po morju, od izletov v naravo do skupnega dela in ustvarjanja. Mnoge fotografiramo. Mnogi pa se nam zdijo tako samoumevni, da spomin nanje zbledi. Zapišimo vse te čudovite trenutke in jih shranjujmo v kozarcu. Ob koncu leta jih preberite in podoživljajte tople trenutke.

Kozarec novih veščin

Lahko se odločimo, da bomo v tem letu shranjevali spomine vsega, česar smo se novega naučili. Ali vsega, kar se je prvič zgodilo. Ali vsega, kar smo prvič poskusili. V ta kozarec tako lahko spada vse od osvojene veščine desetprstnega tipkanja pa do prvega izpadlega zobka ali dogodka, ko nekdo prvič poskusi čili.

Kozarec zabavnih trenutkov in smešnih izjav

Kolikokrat se kot družina skupaj (drug drugemu) nasmejimo – posebej zabavnim izjavam in ugotovitvam otrok! Sproti zapisujmo vse zabavne trenutke leta in se jim ponovno nasmejmo, ko se bo leto iztekalo.

„Postkorona“ kozarec

Ta je trenutno pri nas doma najbolj aktualen, prisiljeni smo ga bili uvesti kar krepko pred začetkom novega leta. V njem namreč na listkih potrpežljivo čakajo vse ideje, ki jih bomo izvedli, ko bo le mogoče. Da listek pristane v „postkorona“ kozarcu, je približno takšen postopek: „Mami, a gremo lahko na bazene/v živalski vrt/na morje/ …?“ „Takoj, ko bo spet mogoče …“

Tudi če pustimo korono ob strani, je ta vrsta kozarca res odlična zadeva. Včasih smo res polni idej, kaj vse bi počeli in kam vse bi šli, ko pa imamo čas, da bi kam zavili, se pa ne moremo ničesar pametnega spomniti. Včasih slišimo tudi odlične predloge za izlete od prijateljev – naj gredo v kozarec do takrat, ko vam bodo prišli prav.

Kozarec molitev

V tem kozarcu lahko beležite za koga vse ste v letu molili ali ga priporočili Bogu. Res blagoslovljeno se je ob koncu leta še enkrat spomniti vseh teh znancev in prijateljev ali dogodkov. In jim morda še enkrat javiti, da so bili del vaših molitev v letu, ki se izteka.

Kozarce lahko s svojimi zapisi polnite vsak dan (v tem primeru bodo tekom leta potrebni dodatni) ali le nekajkrat na teden ali mesec.

Kozarec lahko poljubno okrasite, na pokrovčku naredite dovolj veliko odprtino, da bodo skoznjo lahko zdrseli listki in naj se začne celoletno polnjenje hvaležnosti, smeha, idej ali dogodivščin!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja