Utrinki solidarnosti med poplavami: Slovenci odpirajo srca in domove

Vir: Shutterstock

Močno deževje, ki je zadnje dni zajelo Slovenijo, je pri mnogih povzročilo ne samo veliko stisko, ampak tudi nepredstavljivo škodo: uničilo jim je domove, posestva, jih pustilo brez prevoznih sredstev, pitne vode in elektrike. Pogumni gasilci in prostovoljci so reševali (in še rešujejo) življenja ter zagotavljajo, da so vsi na varnem.

V takšnih izrednih okoliščinah gre namreč za najhujšo naravno ujmo v novejši zgodovini – je na plan prišla tudi človeška solidarnost: nešteto prostovoljcev je poprijelo za lopate, darovalo svoj čas, denar in se ponudilo, da s prizadetimi delijo vse, kar imajo. Številni objavljajo na družbenih omrežjih, da se ponujajo za čiščenje, kuhanje, pranje in varstvo otrok. Nekateri so celo za tujce odprli svoje domove, vrhunski kolesar Matej Mohorič pa je napovedal, da bo celotno denarno nagrado z zadnje dirke namenil za pomoč prizadetim v poplavah.

Zbrali smo nekaj objav s Twitterja in Facebooka, ki kažejo na pogum, srčnost in dobrodelnost, ki se porajajo v teh izrednih razmerah:

1. Reševanje s helikopterjem

2. Reševanje otrok iz vrtca v Mengšu

3. Polnjenje vreč s peskom

4. Odpiranje vrat tujcem, ki so ostali na cestah

5. Pomoč turistom, ki so zaradi evakuacije ostali brez nastanitve

6. Nudenje svežega kruha

7. Zastonj hrana in pijača prostovoljcem

8. Izjava Mateja Mohoriča

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja