Ustvarjajmo skupaj – križev pot, ki mu bo otrok z veseljem sledil

img_20200320_201220

Molitev križevega pota je ena tistih, ki otrokom ni najbližje. Roko na srce, še odrasli se včasih težko zberemo in podoživljamo bolečino in prezrtost in smrt. A molitev križevega pota je veliko več kot to in če ste med tistimi, ki vam še noben križev pot ni segel do srca, vam toplo priporočamo knjigo Gregorja Čušina ViTa dolorosa.

Kaj pa otroci? Molitev se jim vleče skozi postaje, za katere se zdi, da jih nikoli ne zmanjka. A hkrati je to ena najmočnejših molitev in vredno se je potruditi in najti način, kako jo lahko približamo najmlajšim.

Eden izmed načinov je gotovo skozi njihovo ustvarjanje in skozi besede, ki so otrokom razumljive in domače. Zato smo vam pripravili sličice postaj, ki jih otrok tudi pobarva in z navodilom, kako ustvariti zanimiv križev pot, ki mu bodo otroci z veseljem sledili. Kako ne, če so ga pa čisto sami tako lično ustvarili!

Molitev križevega pota, ki so prirejene za družine in otroke, je več. Ob svojem izdelku jim bo otrok gotovo lažje in z veseljem sledil. Ob tem pa boste, kar je najpomembnejše, kot družina hodili skupaj po poti, ki jo je Jezus prehodil za to, da bi imeli mi vsi večno življenje. Primere križevega pota lahko najdete na naslednjih povezavah:

križev pot za otroke župnije Vipava

križev pot na spletni strani Korenine vere

križev pot na portalu pridi.com

Prijetno ustvarjanje in globoko doživetje molitve!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja