Udari jo!

ThumbnailVir: YouTube

Mlade fante prosijo, naj »prisolijo klofuto« nasproti stoječi deklici. Njihove reakcije so osupljive.

Nasilje ni nikoli sprejemljivo. Ne nad ženskami ne nad otroki in niti nad moškimi. V Italiji so naredili zanimiv socialni poskus, v katerem so mladim fantom, starim med 7 in 11 let, rekli, naj udarijo nasproti stoječo deklico. Zaradi njihove reakcije je posnetek hitro razširil na socialnih omrežjih, od objave 4. januarja si ga je samo na kanalu YouTube ogledalo že več kot 22 milijonov gledalcev.

Pet fantov in prikupno dekle

Fantje se najprej predstavijo, povejo, kaj bodo, ko odrastejo. Nato jim predstavijo dolgolaso deklico Martino. Njihove reakcije so prav prikupne: večinoma so nekoliko sramežljivi, a prav vsi sprostijo ozračje s tem, ko jo s svojim smehom iz zadrege spravijo v smeh. Fante vprašajo, kaj jim je všeč na njej: »Njene oči.« »Njeni čevlji, njene roke.« »Njene oči, njeni lasje.« »Prisežem, njeni lasje.« »Čisto vse.« Deklica jih očara: eden ji celo pove, da bi bil rad njen fant. Otroško iskreno.

Fantom nato rečejo, naj jo pobožajo. Pri tem so še bolj sramežljivi, a vsi storijo, kot jim je bilo rečeno (prav posrečen je fant, ki je precej manjši od nje, zato se mora zares potruditi, da jo doseže, seveda pa je pri tem »moško hiter«). Čeprav gre za sceniran prizor, tudi deklica pri tem pokaže čustva in se sramežljivo nasmehne, kar je pri njeni starosti čisto pričakovana reakcija. To osnetek naredi še bolj privlačen v svoji čistosti otroških reakcij.

Nato morajo ustvariti smešno grimaso. Tudi tu so fantje izvirni. Sledi pa glavni del: Fantom ukažejo, naj deklico udarijo. Reakcije so osupljive.

Fantje v videu pokažejo, da je med otroci prisotnega še veliko tistega spoštovanja, za katerega smo morda mislili, da je že zdavnaj odplavalo s sodobno vzgojo. Posnetek zaključijo z mislijo: V otroškem svetu se žensk ne tepe. Dobra popotnica za vse odraščajoče fante in tiste, ki so to že dosegli.

Opozoriti na nasilje za domačimi vrati

Pri časopisu so pojasnili, da se jim je zdelo pomembno, da opozorijo na nasilje v domačem okolju, ki še vedno ostaja v socialni tišini. Direktor Fanpage.it je zapisal: »Želeli smo pokazati odziv na ukaz. Gre za socialni eksperiment in novičarski način poročanja o tem zločinu.« S tovrstnimi videi želijo na drugačne načine poročati o tem, kar vpliva na njihovo državo. S sedmimi milijoni ogledov z vsega sveta lahko rečemo, da so z videom zagotovo prešli meje Italije in pomagali, da je tema postala aktualna povsod po svetu.

Vir: Fanpage.it, ABC News

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja