Tepeni otroci so bolj nasilni

Thumbnail

Fizično kaznovanje in agresivno vedenje pri otroku sta povezani, pravijo izsledki študije ameriških kriminologov.

Problematično vedenje otrok v otroštvu je močno povečano, če imajo otroci za to genetske predispozicije in če starši uporabljajo fizično kazen kot vzgojno orodje, je v nedavni študiji o otroškem nasilju ugotovil ameriški kriminolog dr. J. C. Barnes: »Genetski dejavniki so veliko pomembnejši, če so otroci izpostavljeni fizičnemu kaznovanju kot načinu za discipliniranje«.

Zanimivo je, da se je ta povezava pokazala samo pri dečkih, ne pa pri deklicah. Najbolj nasilni so bili dečki, ki so bili fizično kaznovani in so bili hkrati tudi genetsko najbolj obremenjeni.

Raziskovali med otroki, starimi od 9 mesecev do 5 let, kot znake agresije so vključevali tudi napade trme in moteče obnašanje.

Barnes opozarja, da je otroštvo formativna doba, v katero je smiselno posegati z ukrepi, ki imajo nato dolgoročen učinek, zato se mu zdijo smiselna prizadevanja za zmanjševanje fizičnega kaznovanj otrok.

Vir: sciencedaily.com

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja