Svetnik, moj najboljši prijatelj?

Thumbnail

Preprost kviz, ki nas vabi k prijateljstvu s svetniki.

Ta teden smo praznovali svetega Jurija, danes svetega Marka evangelista, prihodnji teden bomo v družbi svete Katarine Sienske, pa svetega Jožefa delavca in tako naprej, vsak dan. Vsi svetniki in svetnice so neizmerno bogastvo Cerkve. So naši zgledi in priprošnjiki, ki nas opominjajo, da naše osebne krhkosti in zmote še niso ovira, da ne bi odgovorili na poklicanost k svetosti.

Nekateri so nam bližji kot drugi. Nekatere poznamo bolje kot druge. Življenjske zgodbe nekaterih nas resnično nagovarjajo in nas na vijugastih poteh naših osebnih življenj bodrijo, da pogumno gremo naprej. Nekateri so živeli dolgo, dolgo nazaj, nekateri še pred kratkim.

Vas zanima, kateri svetnik ali svetnica vam je bližji, kot si morda zdajle mislite? Kot sveti možje in žene imamo tudi mi določene karakterne značilnosti, ki nas delajo posebne, nekatere stvari so nam ljubše kot našim bližnjim in prijateljem, naše izbire so vedno najprej naše.

Če želite ugotoviti, kateri od svetnikov ali svetnic bi najbolj ustrezal vašim izbiram, poskusite en kratek in zabaven kviz. Rezultat pa naj vabilo, da si danes zvečer namesto za morebitno sedenje pred televizijo vzamete čas za spoznavanje osebe, ki vam jo ponudi rezultat. Morda pa celo zares postaneta prijatelja!

Kviz je dostopen na TEJ spletni povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja