Stoletnika na Twitterju o ljubezni

Thumbnail

Skupaj sta stara 199 let, v zakonu sta 76 let, preživela sta 15 menjav vlad. Na valentinovo bosta s pomočjo Twiterja odgovarjala na vprašanja o tem, kako jima je uspelo …

Včeraj smo poročali o paru, ki je po dolgem in srečnem skupnem življenju umrl na isti dan. Jutri pa se ponuja priložnost, da podobnemu paru iz Velike Britanije, ki ima še daljši skupni staž, zastavite vprašanja o skrivnosti srečnega in dolgega zakona. 

Lionel in Ellen Buxton sta najstarejši britanski par, poročen od julija 1936. Ona ima 100 let, on 99, še vedno pa se z veseljem spominjata dne v marcu 1930, ko sta se spoznala. »Bila je tako ljubka,« pripoveduje Lionel, »razveselil sem se vsake priložnosti, ko je potrebovala mojo pomoč. Dobro sva se razumela, šla sva na nekaj zmenkov, potem pa postala par.« S poroko sta čakala 6 let

Ellen se pri svojih 100 letih zaradi starostne razlike med njima še vedno rada šali, da »pada na mlajše«. Ve pa tudi povedati: »Nikoli nisva bila zares narazen in nikoli nisva želela biti, rada sva skupaj. In nikoli nisva želela nikogar drugega.« V zadnjih osmih letih nista niti ene noči preživela ločeno, neprestano sta skupaj, a pravita, da se tega čisto nič ne naveličata.

Imata eno hčerko in štiri vnuke. Rada gledata žajfnice in igrata tombolo, karte, pikado, sta tudi zvesta navijača lokalnega nogometnega kluba.

»Srečno sva poročena, ker sva hkrati dobra prijatelja ter mož in žena,« je eden izmed odgovorov o skrivnosti njunega srečnega zakona. O drugih pa bosta spregovorila na valentinovo.

Podjetje, ki se ukvarja s snemanjem porok, ju je povabilo, da na twiterju odgovarjata na vprašanja zainteresiranih twiterašev.
Vprašanja jima lahko pošljete preko njune Twitter strani twitter.com/lionelandellen, sledite pa jima lahko na @lionelandellen.

Vir: thesun.co.uk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja