Slovenska “babyboom” vasica

Thumbnail

Nekako sredi Poljanske doline, ki velja za eno od območij z najvišjo nataliteto v Sloveniji, se nahaja vas Hotavlje. V vasi je okrog 150 hiš in okrog 400 prebivalcev.

Neobičajna vas …

Neobičajna predvsem zaradi tega, ker imaš tam vedno občutek, da ljudje še znajo držati skupaj. Tako se tekom poletja zgodi več vaških veselic, kjer te postrežejo domača dekleta, na parkiriščih pa usmerjajo domači fantje. Nekaj posebnega so tudi lokalna podjetja in kmetije, kjer ne skrbijo le za lasten zaslužek, temveč so vedno znali poskrbeti, da je vas nekaj posebnega, da je urejena in prijetna za bivanje.

Otroci …

Otroci so na Hotavljah vedno imeli dovolj družbe in prosti čas, ki so ga preživeli po okoliških gmajnah, ob reki Sori in po kmetijah, jim za vedno ostaja v lepem spominu.

Povezanost se ne izgubi

Zanimivo je, da so dekleta in mlade žene ostale povezane, tudi potem, ko so se nekatere zaradi fantov/ študija/ mož odselile. Kar je še lepše, medse so prijazno sprejele tudi priseljena dekleta in žene. 

V letu 2011 je tako 20 bodočih mamic, ki živijo na Hotavljah, ali pa so se od tam odselile, povilo dojenčke.

Tako so se enkrat na predlog mamice Barbare spontano dogovorile za skupno večerjo, kjer je zrasla ideja, da bi se skupaj fotografirale.

Nastala je simpatična fotografija, ki ne privabi le topline v srce in nasmeha na usta …

Zdi se, da izjemoma kaže drugo, lepšo, veselejšo plat Slovenije.

Nadpovprečno …

20 mamic ima skupaj 12 deklic in 8 dečkov in vsi otroci so letnik 2011.

13 mamic že uživa v vlogi zakonske žene in mame, večino od ostalih sedmih pa veseli poročni dan čaka v letu 2012 oz. 2013.

Spodbudno!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja