Sedem načinov, kako iz svojega moža izvabiti najboljše

Foto: Canva

Kot žena imate več moči, kot se morda zavedate, da bodisi okrepite bodisi porušite svojega moškega. Vaše besede, vaša dejanja in celo ton vašega glasu lahko iz njega izvabijo najboljše.

Zakonca in predavatelja Dave in Ashley Willis sta na svojem blogu zapisala sedem stvari ali dejanj, ki bodo, če jih boste redno in dosledno počele, iz vašega moža izvabila najboljše. Vrstni red ni pomemben.

1. Bodite njegov največji navijač, in ne njegov največji kritik

Ton vaših besed oblikuje njegovo samopodobo. Navijajte za vse, kar dela prav, in ne le kritizirajte vse, kar dela narobe. Vaša spodbuda ima moč, da podžge njegove strasti in mu vlije pogum, za katerega ni vedel, da ga sploh ima. Vaša kritika pa mu lahko vzame veter iz jader in ga prisili, da opusti upanje. To seveda ne pomeni, da nikoli ne smete opozoriti na to, kar dela narobe (zakonca morata imeti zelo iskrene in včasih težke pogovore), toda v splošnem mora od vas dobiti več spodbude kot kritike. To bo iz njega izvabilo najboljše.

2. Bodite JASNI in neposredni s tem, kar potrebujete od njega, in se mu ZAHVALITE, ko to stori

Ne zanašajte se na svoje neverbalne signale ali celo na njegove jasnovidne sposobnosti, da bi povedali, kaj mislite in čutite. Povejte mu. Bodite jasni, natančni in neposredni. Če nekaj potrebujete od njega, mu jasno povejte in ga nato spodbujajte, ko to počne, ter se mu zahvalite, ko to dokonča. Vaša jasnost v komunikaciji v kombinaciji z vašo hvaležnostjo do njega ga bo motivirala, da bo za vas storil najbolje, kar zmore. Če se mu zdi, da so vaše potrebe ali želje vedno neizrečene, nejasne ali necenjene, bo izgubil upanje. Jasnost mu bo pomagala pokazati najboljše, kar zmore.

3. Dajte pobudo za seks

Na kratko, samo vedite, da je seks verjetno največja potreba vašega moža, tako čustveno kot fizično. Če je kot večina moških, bo verjetno zdravje zakona v veliki meri ocenil na podlagi pogostosti vajinega ljubljenja. Ko vi predlagate seks, je to velika spodbuda za njegovo samozavest. Ko dosledno zavračate spolne odnose, lahko to zanj postane največji vir malodušja.

4. Molite zanj

Molitev je močno orodje za istočasno izgradnjo močnejše vere in močnejšega zakona. Prvič, ko za nekoga molite, Bog omehča vaše srce do te osebe. Težko je ostati jezen na nekoga, za katerega moliš. Drugič, Bog pogosto uporablja naše molitve, da spremeni naš pogled na situacijo. Nazadnje verjamem, da lahko Bog z molitvami nadnaravno spremeni situacijo, ko se zdi, da nič drugega ne deluje. Molite za svojega moža. Morda ste edina oseba v njegovem življenju, ki moli zanj.

5. Iskreno se zanimajte za njegove interese

Vaš mož želi, da ste njegova najboljša prijateljica. Z vami želi deliti izkušnje in dogodivščine. Želi se povezati z vami. Tudi če se njegovi interesi ali hobiji zdijo popolnoma nasprotni vašim, bo to še en način povezovanja z njim, če se boste iskreno zanimali za njegovo najljubšo športno ekipo ali dejavnost. Prav tako se bo bolj verjetno želel povezati z vami glede vaših hobijev ali interesov.

6. Hvalite se z njim in nikoli ga ne opravljajte

Zelo strupeno je, če o svojem zakoncu razglabljate prijateljem ali celo na spletu. Nevrološke raziskave so pokazale, da lahko jamranje, godrnjanje ali pritoževanje dejansko preusmerijo naš miselni proces v še bolj negativno smer. Z drugimi besedami, negativne misli in negativni pogovori vodijo v več negativnosti. Ne vodijo pa do rešitev. Tudi če vašega moža ni tam, da bi slišal, kaj govorite, bo to sčasoma negativno vplivalo na vajin zakon. Spoštujte svojega zakonca vedno, tako pri tem, kako se pogovarjate z njim kot kako govorite o njem.

7. Nikoli ne obupajte nad njim

Če bo vedel, da verjamete vanj in da boste z njim do konca, ne glede na vse, se bo počutil, kot da lahko osvoji ves svet. Če se mu zdi, da je vaša zvestoba nestanovitna ali temelji na njegovem delovanju, mu morda vedno primanjkuje samozavesti in poguma, ki ju potrebuje. Vedno znova in na različne načine mu potrdite svojo predanost. Pogosto mu povejte, kako zelo ga imate radi in kako verjamete vanj. Vaše besede in vaša dejanja imajo moč, da ga naredijo boljšega človeka in moža.

Povzeto po: www.daveandashleywillis.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Moški rabimo potrditev, ženske pa sprejetost … ali je obratno? Ne vem. Vsekakor pa mora moški vedeti, da je koristen, ženska pa da jo ima rad. No, ključ do dobrega zakona. Če te podlage ni, je nenehno ogenj v strehi in strup v hrani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja