Razmišljate o dieti? Preizkusite dieto »5:2«, ne bo vam žal!

Foto: Shutterstock

Poletje je pred vrati in vse okoli nas je polno idej o dietah, ki naj nas (učinkovito) pripravijo na poletje. Toda ste med vsemi že slišali za dieto »5:2«, ki jo pravzaprav potrebujemo vsi, ne glede na kilograme?

Gre za digitalno dieto, s pomočjo katere učinkovito razstrupimo svoje možgane (in hkrati okrepimo marsikatero funkcijo, sposobnost in lastnost).

Čas, ki naj bi ga namenili odpovedi digitalnim napravam, da bi dieta uspešno delovala, naj bi bil razporejen tako: po petih zaporednih dneh uporabe tehnologije naj bi jo za dva dni popolnoma opustili.

Kar pa je v današnjem času to vse prej kot enostavna naloga, saj nam že samo mobilni telefon nudi toliko aplikacij, brez katerih si že kar težko predstavljamo življenje. Zato snovalci diete predlagajo, da sta dva omenjena dietna dneva med vikendom, ko je potreba po uporabi načeloma manjša ter hkrati priporočajo pet stvari za krizne trenutke:

1. Kupite si budilko

Če ne drugega, imamo ponoči ob sebi mobilni telefon zaradi funkcije bujenja. Zaradi tega zagovorniki tovrstne diete za enega prvih ukrepov priporočajo nakup budilke (in hudomušno dodajajo, naj vprašamo stare starše, če ne vemo, kaj bi to bilo).

2. Kupite si fotoaparat

Še ena naprava, s pomočjo katere bi nam bil dvodnevni odklop od telefonov olajšan, je fotoaparat. Kajti fotografiranje je ena pogostejših uporabljenih funkcij na naših mobilnih napravah.

3. Bodite tukaj in zdaj!

Ne mislite na to, kaj se dogaja v vzporednih virtualnih svetovih in se ne sprašujte, kaj vse boste zamudili. Ustavite se, zadihajte, začutite svoje telo in svoje okolje. Uživajte v realnem svetu!

4. Pojdite ven!

Sprehodite se, tecite, kolesarite – brez telefona! S tem boste poleg razstrupljanja možganov razstrupili tudi telo. Z gibanjem namreč telo izloča toksine in znižuje nivo stresa. Hkrati bo gibanje v naravi preusmerilo vaše misli v »tukaj in zdaj« iz sveta Facebook-a in podobnih aplikacij. Zunaj je tudi bistveno več možnosti, da srečamo ljudi iz realnega sveta ter se z njimi pogovarjamo iz oči v oči.

5. Pridobite si podporo družine in prijateljev.

Ali še bolje, navdušite jih nad dieto 5:2! Zelo neprijetno in nespodbudno bi namreč bilo, če bi se po hiši vsi sprehajali s pametnimi telefoni. Povabite jih na kavo brez brez tablic in telefonov – kdo ve, morda se razvije celo zanimiv pogovor? 🙂

Poleg vseh petih priporočil je pogosto težava tudi v tem, da uporaba telefonov in ostalih podobnih naprav služi kot mašilo časa, ki nam ostaja. Tukaj si preberite nekaj predlogov, kaj vse lahko namesto uporabe telefona storite v petih minutah, ko recimo čakate pri zobozdravniku.

Vabim vas, da dieto preizkusite in se vam do poletja že uspe znebiti kakšnega dela balasta podatkov v možganih, ki je povsem odveč in moteč. Pa srečno!

Vir: mercatornet.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja