Prvi milenijec, ki bo postal svetnik

Foto: WikiCommons

Najstniški svetniški kandidat Carlo Acutis je še stopničko bližje svetniškemu nazivu. Leta 2020 je bil  razglašen za blaženega, sedaj pa je papež Frančišek odobril tudi drugi čudež pripisan posredovanju blaženega Carla Acutisa, s tem pa je odprta pot do tega, da postane prvi »milenijski svetnik«.

V mesecu maju je Papež Frančišek v dekretu odobril čudežno ozdravitev 21 – letnega dekleta iz Kostarike, Valerije Valverde, ki je bila na robu smrti po hudi poškodbi glave po padcu oz. kolesarski nesreči, v katero je bila vpletena med študijem v Firencah leta 2022.

Nekaj dni po nesreči je Valerijina mama romala v Assisi, kjer je želela moliti za hčerino ozdravitev, ob tem pa je pri grobu blaženega Carla Acutisa pustila pisno prošnjo. Še isti dan je začela Valerija sama dihati, že čez deset dni pa je lahko zapustila oddelek intenzivne nege in v nasprotju z vsemi napovedmi kmalu zapustila bolnišnico in dva meseca po nesreči, skupaj z mamo romala na grob Carla Acutisa.

Prvi čudež pripisan posredovanju Carla Acutisu

Prvi čudež, ki je bil pogoj za beatifikacijo Carla Acutisa se je zgodil leta 2013. Deček Mattheus, ki se je leta 2009 rodil z resnim stanjem in obolenjem prebavil je štiri leta po rojstvu tehtal le 9 kilogramov in zdravniki so mu napovedali gotovo smrt. Njegova mati je več let molila za sinovo zdravje, obenem pa je duhovnik Marcelo Tenorio pridobil relikvijo pokojnega Carla in obenem povabil katoličane naj skupaj molijo in prosijo Carla Acutisa za posredovanje in ozdravljenje, ki ga potrebujejo.

Dečkova mama je tako prosila Carla Acutisa za posredovanje pri ozdravljenju njenega sina in oboleli otrok je po dotiku relikvije izrazil željo in prosil, da bi prenehal bruhati in njegovo zdravljenje se je pričelo takoj, saj je že po poti domov materi povedal, da je ozdravljen, doma pa prvič pojedel celoten obrok, brez bruhanja. Njegova bolezen je bila ozdravljena.

Svetnik

Kot smo na našem portalu že zapisali je bil Carlo Acutis zgled mladim in v jeziku današnjih najstnikov bi lahko rekli, da je bil »fejmič«. Želel si je biti najboljša različica sebe, želel je vsak dan živeti izjemno in biti vedno boljši človek.

Sedaj, ko bo tudi uradno postal svetnik bomo imeli prvega milenijca s svetniškim nazivom. S tem pa imamo tudi idealno priložnost, da spoznamo, da svetnik lahko postane vsak izmed nas, tudi v sodobnem času.

(Kmalu) sveti Carlo Acutis, prosi za nas!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Gledano z našimi človeškimi očmi, koliko dobrega in koristnega bi lahko še naredil na tem svetu. Najbrž je imel Bog z njim drugačne načrte.
    Carlo Acutis, prosi za nas!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja