Postna akcija s p. Rupnikom in ponatis knjige ViTa dolorosa

naslovna

Vsako leto želimo pri Iskreni za vas, dragi bralci, zagotoviti dobro in poglobljeno pripravo na Veliko noč. Letos pa smo se še posebej dobro pripravili in vam ponujamo kar dve odlični zadevi, ki vas bosta popeljali skozi postni čas: zakonsko postno akcijo s p. Markom Ivanom Rupnikom in ponatis vrhunskega dela Gregorja Čušina, ViTa dolorosa, ki je lansko leto takoj po izidu pošla.

P. Marko Ivan Rupnik je ekskluzivno za Iskreni pripravil video nagovore za zakonce. Skozi celoten post vas bo Zakonska postna akcija Iskreni vabila v odnos – občestvenost in darovanje. Zasnovana je tako, da si lahko tudi zelo zaposlena zakonca brez težav pogledata vse video nagovore in opravita pogovor (sta le 2 na teden).

Oglejte si nekaj izsekov iz video nagovorov p. Rupnika.

 

 

 

 

Prav na letošnjo pepelnico, 26. 2., pa bo izšel tudi ponatis prve knjige, ki je izšla v okviru naše založbe in v nekaj tednih tudi pošla. ViTa dolorosa avtorja Gregorja Čušina je knjiga, ki človeka težko pusti ravnodušnega. Petnajst postaj križevega pota predstavlja skozi različne svetopisemske like, ki se razgalijo v vsej svoji človeškosti, ob srečanju z Jezusom pa doživijo nek preobrat, spremembo. In ravno v tej svoji človeškosti, v svojem trpljenju in preobražanju jih lahko doživimo kot tako zelo podobne vsakomur izmed nas. Srečamo namreč moža, ki žaluje za ženo, ki je skupaj z otrokom umrla pri porodu; mater, ki trpi ob smrti svojega otroka; učenca, ki je izdal svojega Učitelja, pa mu je ta odpustil; starca, ki je pokopal svojo vero in upanje … A vendarle sporočilo knjige ni žalostno. Ljubezen namreč kljub vsej grozi, trpljenju in smrti živi.

 

Ko so se začele bolj intenzivne priprave na knjigo in sem po več kot pol leta spet začel prebirati tekste, nisem mogel verjeti, da je vse to prišlo izpod mojih prstov. Te besede so od zgoraj. Meni je to tako sveto. Če bi kdo drug napisal to knjigo, bi bil zaljubljen vanjo in bi jo vsem ponujal.

Gregor Čušin, avtor


Pilat in Adam, Marija in Veronika, Samarijanka in Janez, Nikodem in Magdalena. Vsem tem osebam podarja Gregor Čušin v svoji knjigi ViTa dolorosa ime, čast in dostojanstvo.

Nedelja: Cerkveni list Krške škofije


Včeraj pa sem videl človeka, ki je objel drevo tako nežno in ljubeče, kot bi objel nevesto. Na smrt obsojenemu so na rame položili križ, on pa se ga je oklenil, kot se je včasih moja žena oklenila mene. Da sem ves vztrepetal. In spoznal sem, da ne gre v smrt, ampak v življenje. Da je objel križ, da je objel mene. In mojo ženo. In mojega otroka. In vse ljudi, ves svet. Da je ljubezen.

odlomek iz knjige

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja