Papež v pridigi poudaril pomen družine

Vir: Flickr

Papež je danes na Hrvaškem kritiziral sekularizacijo v Evropi, ki širi ”svobodo brez odgovornosti” in poudaril pomembnost družinskega življenja in ”edinstveno vrednost človeškega življenja, od začetka do njegovega naravnega konca”. Zbranim je sporočil, naj bodo hrabri in naj ne podležejo “sekularizaciji, ki ponuja skupno življenje zunaj zakona kot pripravo ali celo kot nadomestilo za zakon (poroko)”.

Z molitvenim bedenjem, ki se je začelo ob 3. uri zjutraj na zagrebškem hipodromu, se je začela proslava prvega državnega srečanja hrvaških katoliških družin. Sveta maša se je začela ob 10. uri in je bila najbolj svečan del dvodnevnega apostolskega in državnega obiska Svetega očeta na Hrvaškem. Papeža je pozdravilo več kot 300.000 vernikov, med njimi tudi številni iz Slovenije. Največ slovenskih vernikov je prispelo iz škofij Novo mesto, Celje in Maribor

Sveti oče je v pridigi tudi poudaril, da je prisotnost krščanskih družin v družbi danes potrebna bolj kot kadar koli. Družine je povabil, naj se veselijo starševstva in naj se obvežejo, da bodo svoje otroke učili moliti in molili z njimi. V hrvaškem jeziku je dejal: ‘‘Dragi starši, učite svoje otroke moliti in molite z njimi.” Zbrani množici je dejal, da je krščanska družina temelj verske vzgoje in da Cerkev gradijo družine, ki so “male hišne cerkve“. Dodal je tudi, da ceni institucijo družine, ki se danes sooča s težavami in grožnjami.

Ob koncu svete maše se je škof papežu zahvalil za vse izrečene besede o družini ter ga prosil za blagoslov. Zakonca sta nato papežu podarila repliko sveče, tiste, ki so jo katoliške družine prinesle pred oltar. Sveča je iz domačega voska in v leseni škatli, narejeni iz domače hrastovine. Nato se je papež zahvalil vsem vernikom, ki so se udeležili te svečane maše. Tukaj sem, da vas učvrstim v veri, in to je dar, ki vam ga prinašam, je povedal. Papež je nato pozdravil še vernike iz drugih držav. ‘‘Z veseljem pozdravljam slovenske vernike. Hvala za vašo navzočnost. Bog vas blagoslovi,” je dejal. Sledil je bučen aplavz.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja