Oktobrski otrok

Thumbnail

Kako bi se odzvali, če bi v najstniških letih izvedeli, da vaši starši niso vaši biološki starši? In da ste na svetu samo zato, ker se je pred devetnajst leti ponesrečil poskus splava?

Devetnajstletna Hannah je dinamična najstnica, ki pa se je vedno počutila drugačno in rahlo izobčeno. Vedno je imela občutek, da ji nekaj manjka. Globoko v njej je bil zakoreninjen občutek, da nima pravice do obstoja.

Iznenada se pojavijo še nenavadne zdravstvene težave in starši ji ne morejo več prikriti: pred devetnajst leti je bila posvojena. Imela je še bratca, ki je umrl nekaj mesecev po rojstvu. Oba sta bila rojena prezgodaj, ker sta preživela poskus splava, za katerega se je odločila njuna biološka mama. Edina starša, ki ju je Hannah kadarkoli poznala, sta bila torej le posvojitelja, njena biološka mama pa je ni želela. 

Je bilo mami žal odločitve za splav? Se je do danes spremenila? Kakšna oseba je? Kdo sem jaz? Ali imam pravico biti na svetu? … Vsa ta vprašanja Hannah ne dajo miru, odgovorov pa ne dobi niti od posvojiteljskih staršev, ki jo želijo zaščititi s prikrivanjem. Tako se s prijateljem odpravi na pot v iskanju resnice o svoji preteklosti. Odloči se na vsak način najti svojo biološko mamo in razumeti, zakaj jo je pred toliko leti želela splaviti. V iskanju odgovorov pa nepričakovano odkrije upanje, ljubezen in odpuščanje.

Film Oktobrski otrok je ganljiva zgodba, ki se na oseben in neobsojajoč način dotika vprašanj splava, družinskih odnosov, odpuščanja in resnice, ki osvobaja.

Film je navdihnila resnična zgodba Američanke Gianne Jessen, ki je preživela splav in se zaradi njegovih posledic spopada s cerebralno paralizo. Takole je spregovorila v Avstraliji: 

 

 

Film v Sloveniji distribuira Zavod ŽIV!M. Za izvod jim lahko pišete na [email protected]

Več: Izpoved igralke, ki v filmu igra Hannino biološko mamo

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja