Oktobrski otrok

Thumbnail

Kako bi se odzvali, če bi v najstniških letih izvedeli, da vaši starši niso vaši biološki starši? In da ste na svetu samo zato, ker se je pred devetnajst leti ponesrečil poskus splava?

Devetnajstletna Hannah je dinamična najstnica, ki pa se je vedno počutila drugačno in rahlo izobčeno. Vedno je imela občutek, da ji nekaj manjka. Globoko v njej je bil zakoreninjen občutek, da nima pravice do obstoja.

Iznenada se pojavijo še nenavadne zdravstvene težave in starši ji ne morejo več prikriti: pred devetnajst leti je bila posvojena. Imela je še bratca, ki je umrl nekaj mesecev po rojstvu. Oba sta bila rojena prezgodaj, ker sta preživela poskus splava, za katerega se je odločila njuna biološka mama. Edina starša, ki ju je Hannah kadarkoli poznala, sta bila torej le posvojitelja, njena biološka mama pa je ni želela. 

Je bilo mami žal odločitve za splav? Se je do danes spremenila? Kakšna oseba je? Kdo sem jaz? Ali imam pravico biti na svetu? … Vsa ta vprašanja Hannah ne dajo miru, odgovorov pa ne dobi niti od posvojiteljskih staršev, ki jo želijo zaščititi s prikrivanjem. Tako se s prijateljem odpravi na pot v iskanju resnice o svoji preteklosti. Odloči se na vsak način najti svojo biološko mamo in razumeti, zakaj jo je pred toliko leti želela splaviti. V iskanju odgovorov pa nepričakovano odkrije upanje, ljubezen in odpuščanje.

Film Oktobrski otrok je ganljiva zgodba, ki se na oseben in neobsojajoč način dotika vprašanj splava, družinskih odnosov, odpuščanja in resnice, ki osvobaja.

Film je navdihnila resnična zgodba Američanke Gianne Jessen, ki je preživela splav in se zaradi njegovih posledic spopada s cerebralno paralizo. Takole je spregovorila v Avstraliji: 

 

 

Film v Sloveniji distribuira Zavod ŽIV!M. Za izvod jim lahko pišete na [email protected]

Več: Izpoved igralke, ki v filmu igra Hannino biološko mamo

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja