Njeno razpoloženje

Thumbnail

Čustva imajo prepoznavna imena, kot so potrtost, žalost ali jeza. Razpoloženja pa je težje opredeliti. Pogosto jih je težko prepoznati, identificirati ali razumeti. 

Lahko so nejasna, nepričakovana, neupravičena ali iracionalna, zato veliko mož nerado stopi na to področje. Vendar vam prav to lahko pomaga pridobiti razumevanje.

Najprej se morate zavedati, da se proces neprestano dogaja v ženskem umu in duši, ne da bi njen mož to slutil. Vse njene misli, strahovi, hormoni, odgovornosti, spomini, količina spanja, njena celotna preteklost in kako štrlijo lasje ta dan se hkrati potegujejo za njeno pozornost. Ko se v nekem trenutku vse to združi, postane neznosno. Ni važno, kaj se je dogajalo le nekaj trenutkov nazaj ali ko ste zadnjič govorili z njo. Tisto je bilo takrat. To pa se dogaja zdaj.

Poskušajte razumeti, da je ženska zelo zapleteno bitje. Njene potrebe so tako zapletene, da celo njej zmanjka besed, s katerimi bi jih opisala. 

Ženska je lahko čustveno občutljiva nekaj dni pred, med in po mesečni krvavitvi. Tako ostanejo približno trije dnevi v sredini cikla, ko je »normalna«, in v enem od teh dni ima ovulacijo. Če je poleg tega v njenem življenju veliko stresa, če je mož preveč zaposlen, če življenje teče prehitro, da bi lahko uresničila svoje sanje, če so njeni otroci majhni in jo neprestano potrebujejo, če so otroci odrasli in je ne potrebujejo več, če je ustvarjalna, pa tega ne more izraziti, če se je zredila … potem bo ozračje polno frustracij. Zdi se nemogoče obvladati vse.

Če ste kaj takega opazili pri svoji ženi, ji nikar ne recite: “Kaj je zdaj narobe s tabo?” Recite raje: “Povej mi, kaj se dogaja v tvoji ljubki glavi.” Morda ne bo zmogla dati odgovora, ki bi bil razumljiv za vas, toda pomembno je, da jo poslušate. Nikar naj vam pogled ne uhaja na televizijo, časopis ali uro. In nikar ne razmišljajte o »pomembnejših stvareh«, ki bi jih v tem času lahko opravili. Ženske imajo posebno sposobnost to zaznati tudi z velike oddaljenosti.  

Karkoli že naredite, nikar ne vprašajte: “Ali je spet ta čas v mesecu?” Ona si ne želi, da bi njeno trpljenje obravnavali tako na lahko. Na sredini teh zapletenih manifestacij razpoloženja boste zaznali preprosto sporočilo. Lahko je klic po intimnosti. Lahko je želja biti cenjena. Lahko pa je to globoko hrepenenje po zagotovilu, da je vse ok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja