Nekateri želijo le, da jim duhovnik blagoslovi avto in “nasvidenje”

Že nekaj let poslušamo o tem, da nam grozi veliko pomanjkanje duhovnikov, saj vedno več župnij ostaja brez svojega duhovnika. Pa je res problem v tem, da je duhovnikov premalo? Ali je število duhovnikov sploh pomembno? Kaj pa če ni problem v številu duhovnikov, ampak v tem, da smo verniki razvajeni?

Duhovniki pri svojem delu opažajo tudi, da verniki ne znamo »izkoristiti« njihovega potenciala in njihove želje, da bi spremljali in pomagali posameznikom in parom pri duhovni rasti.

Danes zaključujemo teden molitve za duhovne poklice. Ob tem smo v 21. oddaji Najbolj iskrenega podkasta gostili: duhovnika,  dr. Janeza Kozinca in Vlada Bizjaka, ter bogoslovca Jureta Ferletiča.

Pogovor je tekel tudi o tem, ali so prazne cerkve in pomanjkanje duhovnikov res tako resen problem, da se je potrebno pogovarjati le o tem, ali pa nam Bog s tem sporoča nekaj drugega.

Vabljeni k poslušanju!

»Ne ustvarjamo mnenj, ampak skušamo spremeniti kakšno srce!«

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni.net (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikaciji iTunes in Google podcast.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja