Ne pozabite na vrtec!

Thumbnail

Danes se izteka rok, do katerega morajo starši pri pristojnem občinskem upravnem organu oddati vlogo za pridobitev znižanega plačila oziroma oprostitve plačila za vrtec v naslednjem koledarskem letu.

 

Starši uveljavljajo znižano plačilo in oprostitev plačila za drugega in nadaljnje otroke z vlogo za znižano plačilo vrtca (obrazec VRT/1) pri pristojnem občinskem upravnem organu v domicilni občini. Vlogo oddajo starši najpozneje 15 dni pred vključitvijo otroka v vrtec in to v vrtcu oziroma na občini. Občina na podlagi dohodkov in premoženja družine izda odločbo o višini plačila staršev, izraženo v odstotku cene programa, v katerega je otrok vključen.

Ker velja odločba o višini plačila staršev le za tekoče koledarsko leto, morajo starši za pridobitev znižanega plačila oziroma oprostitve plačila v naslednjem koledarskem letu, vsako tekoče leto, praviloma do 15. novembra, vlogo obnoviti oziroma ponovno oddati. Vendar lahko starši oddajo vlogo tudi po tem datumu oz. do konca decembra.

Starši, ki imajo hkrati vključenega v vrtec več kot enega otroka, plačajo za najstarejšega otroka en plačilni razred nižje plačilo, kot je določeno po lestvici, za mlajšega otroka/otroke pa so plačila v celoti oproščeni.

Znižanje plačila za starejšega otroka za en plačilni razred ne velja le v primeru, če je določeno plačilo v višini prvega plačilnega razreda. Pri tem ni pomembno, v katerem vrtcu so otroci – lahko so v različnih javnih ali zasebnih vrtcih. Plačila so v celoti oproščeni tudi prejemniki denarne socialne pomoči, ki pa morajo pristojnemu občinskemu organu sporočiti, kateri od družinskih članov je prejemnik denarne socialne pomoči.

Od 1. septembra 2008 država zagotavlja sredstva za sofinanciranje plačil staršev, ki imajo v vrtcu hkrati vključenega več kot enega otroka iz iste družine, so pojasnili z ministrstva za šolstvo in šport.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja