Molitev zaročencev

Thumbnail

Bila sva pol leta par in prišel je trenutek, ki sva se ga oba zelo razveselila. Odločila sva se za poroko. Na uradni zaroki, v kapeli, sta se spoznali najini družini. Čutila sva, da bi rada v pripravo na poroko in zakonsko življenje vključila tudi njih, zato sva napisala molitev in jih prosila, ali lahko skupaj z nama prosijo za blagoslov. Bili so sicer malo začudeni, ampak so se z veseljem odzvali najini prošnji.

Verjameva, da nas je ta molitev zelo povezala in da je bila v trenutkih napetosti, živčnosti pravi smerokaz za naju in najini družini, zato priporočava vsem, ki se pripravljajo na poročni dan, da v svoje priprave vključijo svoje drage tudi na takšen način. Najin poročni dan je bil zelo lep, med poročno mašo smo še enkrat vsi skupaj zmolili to molitev, ki nama je prinesla veliko notranjega miru in na poseben način povezala najini družini. Strinjali smo se, da je bila ravno zaradi te molitve najina poroka zares posebna.

Poskusite še vi!

Molitev zaročencev

Gospod, blagoslovi najino pot, hvala, ker si naju poklical, da sva se po Tvoji volji našla; naj se po Tvoji milosti in dobroti pripravljava na prejem zakramenta svetega zakona. Spremljaj naju, vodi in podpiraj, naj se vedno bolj spoznavava, naj se ne prenehava pogovarjati med seboj in s Teboj, očiščuj najino ljubezen napuha, ran in sebičnosti. Naj rasteva v zaupanju, naj se vadiva v iskrenosti in ponižnosti, varuj čistost najinih src, da bova mogla v vsej svobodi drug drugemu reči: »Da, sprejmem te za vse življenje, z Božjo pomočjo hočem ljubiti tebe.«

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja