Moj porodni načrt

Thumbnail

Da bi si kot bodoča mamica zagotovili zdrav in srečen porod, ne potrebujete kopice zdravil in operativnih posegov, je prepričan svetovno uveljavljeni strokovnjak za obporodno skrb, zdravnik in znanstvenik Marsden Wagner.

Vesela novica za vse, ki vas ta tematika zanima je prav gotovo ta, da bo 5.12. dr. Wagner prišel v Slovenijo in imel kratko brezplačno predavanje ob izidu njegove knjige v slovenščini.

Naši otroci si zaslužijo zdrav in nežen prehod v naročje srečnih staršev. Ženske si zaslužijo dostojanstven porod, partnerji radosten prehod v očetovstvo. Kako do idealnega poroda? Vabljene tiste, ki načrtujete nosečnost ali ste noseče, partnerji, bodoči očetje, starši, svojci, vsi, ki vas tematika naravnega oz. fiziološkega poroda zanima, babice, ki si prizadevate za napredek v stroki, drugi zdravstveni strokovnjaki in oblikovalci politik.

Še posebej toplo vabljeni vsi, ki vas je lansko leto v isti kavarni že očarala babica Ina May Gaskin. Njena knjiga Modrost rojevanja in čisto svež Moj porodni načrt sta dopolnjujoč par, odlična popotnica v zdravo in osrečujoče materinstvo in starševstvo.

Imeniten priročnik Moj porodni načrt razkriva možnosti in tveganja, ki jih morate poznati, da bi se informirano odločili o pomoči, za katero menite, da jo med porodom potrebujete. Spodbuditi želi sodelovanje med vami in strokovnjaki, ki med nosečnostjo in porodom skrbijo za vas.

Knjiga je res nekaj posebnega. V rokah boste imeli ključni vir informacij:

  • o tem, kako se babice in zdravniki razlikujejo po izobrazbi in razumevanju poroda
  • o tem, kaj lahko pričakujete, če rodite v bolnišnici, v porodnem centru ali doma
  • o tem,kako izbrati zagovornika, ki bo zagotovil, da bodo strokovnjaki spoštovali vaše želje o naravnih porodnih dobah o različnih medicinskih posegih 
  • in morebitnih zapletih ter prednostih vsakega izmed njih o naravnih zamenjavah za zdravila, tehnologijo in posege o najvarnejših porodnih praksah

VABILO
Založba Sanje in Združenje Naravni začetki vas v okviru Literarne kavarne Sanje ob najnovejši izdaji Založbe Sanje; Moj porodni načrt. Popoln vodnik za varen in izpolnjujoč porod prav toplo vabita na javno predavanje avtorja prof. doktorja Marsdena Wagnerja strastnega zagovornika žensko osrediščenega poroda in avtonomnega babištva.
ki bo na Miklavžev večer v
petek, 5. decembra 2008 ob 19h v Kavarni Union
Miklošičeva ulica 1 v Ljubljani.
Tolmačenje iz angleščine zagotovljeno.
Vstop prost.

Podpiramo prizadevanja, da bi bile prireditve dostopne tistim, ki skrbijo za dojenčke in otroke: dobrodošli z dojenčki, za malce večje otroke bomo organizirali tudi varstvo.

O avtorju knjige: Marsden Wagner, profesor, perinatolog in epidemiolog, je po opravljanju zdravniškega poklica med drugim predaval na univerzi, raziskoval in vodil raziskovalne centre, petnajst let pa je bil vodja Oddelka za zdravje žensk in otrok pri Svetovni zdravstveni organizaciji. Danes deluje kot neodvisni svetovalec vladnim in nevladnim organizacijam v številnih državah. Od leta 2000 je kot svetovalec in predavatelj sodeloval s skoraj šestdesetimi državami; aktiven je tudi kot izvedenec pri sodnih procesih. Kot avtor je podpisan pod 149 znanstvenih prispevkov, triindvajset knjižnih poglavij in petnajst znanstvenih publikacij, objavljenih v angleščini, nekatere izmed njih pa so na voljo tudi v španščini, ruščini, italijanščini, japonščini, hrvaščini, kitajščini, švedščini, danščini in hebrejščini.

V Sloveniji morda najbolj poznamo njegovo kanonično delo Pursuing the Birth Machine, v svetu sta izjemno odmevni tudi njegovi zadnji deli, Born in USA in Creating your Birth Plan. Prejel je številne nagrade, med drugim »Professional Achievement Award«, UCLA School of Medicine; »Alumnus of the Year«, UCLA School of Medicine 1995; »Living Treasure Award«, Mothering Magazine, ZDA. Je izjemen poznavalec zdravstvene skrbi za nosečnice, porodnice in skrbi za ženske in otroke po porodu v industrializiranih državah, izrazit podpornik »na znanstvenih izsledkih temelječe« prakse, kjer je raba tehnologije, zdravil in posegov med nosečnostjo in porodom premišljena, in neutruden zagovornik babic kot ključnih nosilk kakovostne obporodne skrbi.

Več o avtorjevem kritičnem pogledu in stališčih o slovenskih porodnih praksah na www.mamazofa.org

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja