Modna revija D&G na Festivalu družin

Thumbnail

Modna oblikovalca Dolce in Gabanna bosta svojo zadnjo modno kolekcijo, posvečeno materam, predstavila tudi na Festivalu družin. Ta bo tako prvič predstavljena tudi na prostem.

Italijanski modna mogotca Stefan Gabbana in Domenico Dolce se v zadnjem času v medijih pojavljata predvsem zaradi svoje izjave za revijo Panorama, s katero sta sprožila vrsto polemik o istospolnem starševstvu. Javnost sta razburila s svojo izjavo, v kateri sta izrazila svoje prepričanje, da je tradicionalna oblika družine najprimernejša za spočetje in vzgojo otrok. Nakopala sta si precej nasprotnikov, obenem pa tudi podpornikov, saj je njuna izjava tako zelo odjeknila prav zaradi dejstva, da sta sama odkrita homoseksualca, ki sta bila dolgo časa tudi v partnerski zvezi.

Njuna izjava je bila povezana z modno revijo na milanskem tednu mode, na kateri sta marca predstavila kolekcijo oblačil, ki sta jo naslovila Viva la mamma! (Naj živi mama!), na njej pa smo lahko videli tako nosečnico kot manekenke s svojimi otroki.

Nora ideja in nepričakovan odziv

Ideja nas je navdušila in rodila se je malce nora ideja, da bi ju povabili na Festival družin, na katerem bi lahko predstavila delček svojega ustvarjanja zadnje kolekcije. Oblikovalca sta se na naše veliko presenečenje vabilu odzvala.

Njuno udeležbo na Festivalu družin bosta združila s še dvema modnima revijama, ki se bosta v juniju v Ljubljani in Mariboru.

Na vprašanje, zakaj sta se odločila svoj obisk nameniti prav družinski organizaciji, kot je Iskreni.net, sta zapisala:

»V skladu s tematiko najine zadnje kolekcije, s katero sva želela praznovati materinstvo, sva se odločila, da bova letošnje leto ubrala nekoliko drugačno marketinško strategijo in ne bova ostala za zaprtimi stenami oblikovalskega studia, ampak bova kolekcijo, ki jo posvečava materam, predstavila »in vivo«, med ljudmi. Ker ste bili eni izmed prvih, ki ste pravzaprav spontano začutili to najino željo, sva se vabilu z veseljem odzvala

Foto: Getty, D&G

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.