Mladi kmet Andrej Vidic: “Če me kdo vpraša, zakaj sem katolik, je prvi odgovor: Zato ker je to res.”

V tokratnem Najbolj iskrenem podkastu smo gostili Andreja Vidica, mladega kmeta, ki je bil leta dejaven tudi na področju mladinske pastorale, predvsem pri salezijancih, vodil pa je tudi slovensko Združenje animatorjev Oratorija.

Prvi del pogovora je bil kmetijski, Andrej pa je spregovoril o tem, kako se je kljub temu, da je nameraval delati v farmaciji, kasneje le odločil za delo na domači kmetiji. Spregovoril je o lepotah njegovega dela, med katerim si vsak dan rad vzame tudi čas za »kravžljanje možgančkov«, pa tudi o slovenski samooskrbnosti, zablodah kmetijske politike ter inovativnosti v kmetijstvu.

Po treh »iskrenih vprašanjih«, v katerih je spregovoril tudi o tem, kaj mu pomenita družina in vera, je bil drugi del bolj obarvan z vero ter delom z mladimi v Cerkvi, s čimer ima Andrej dolgoletne izkušnje.

Tako je z nami podelil, zakaj bi moralo biti delo z mladimi v Cerkvi manj podobno gasilcem ali podeželski mladini, vsebina pa bi morala biti pred metodo, s katero se po njegovi oceni v Cerkvi preveč ukvarjamo. Cerkev je po njegovi oceni postala nekoliko otročja in v strahu pred izgubo ljudi, ki že sicer odhajajo, deluje kot bi se bala posredovati jasno evangeljsko besedo.

Tudi Andrejeve čisto konkretne in jasne spodbude k ureditvi osebnega duhovnega življenja bodo v postnem času gotovo marsikomu lahko pomagale poglobiti vero.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja