Mihail Gorbačov o skriti bolečini splava izpred 61-ih let

Thumbnail

Čeprav se mnogi trudijo zanikati obstoj post-abortivnega sindroma, za njim trpi milijone staršev, ki so splavili svojega otroka. Med njimi je bil tudi nekdanji prvi par Sovjetske zveze, je razkril Mihail Gorbačov v nedavnem intervjuju.

Gorbačov, ki je danes znan kot zadnji predsednik Sovjetske zveze, je z novinarji spregovoril ob 15. obletnici smrti njegove žene Raise, ki je leta 1999 umrla za levkemijo. Kot enega najtežjih trenutkov v njunem življenju je po poročanju britanskega The Express navedel splav njunega prvega otroka, v katerega sta bila primorana zaradi Raisinega slabega zdravstvenega stanja.

Malo pred tem, ko je leta 1953 prvič zanosila, je Raisa namreč trpela za revmatično vročico, ki je oslabila njeno srce. Zdravniki so mladega Mihaila postavili pred odločitev: »Otrok se bo morda rodil živ ali pa tudi ne, toda ženo boste izgubili. Njeno srce ne bo zmoglo vseh naporov.«

Da bi rešil njeno življenje, se je odločil za splav. Toda dogodek je oba zasledoval še vse življenje.

»Rekli so nama, da je bil fantek. Raisa je toliko trpela,« se nekdanji sovjetski predsednik ganjeno spominja še danes, po 61 letih.

»Trudil sem se, da bi jo čim bolj pomiril. Vendar imela sva že izbrano ime – Sergej, po mojem očetu.«

Čez štiri leta se je zakoncema rodil drugi in zadnji otrok, hčerka Irina. A njenega starejšega bratca očitno nista nikoli pozabila

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja