Medijski vihar že pred prihodom novega brezplačnika

Maja lani smo s prvim brezplačnim oglasnikom v 585.000 izvodih napovedali rojstvo novega tednika Domovina. Prejelo naj bi ga vsako gospodinjstvo, ki nima rumene nalepke proti prejemanju reklam. Takrat je v družbeno-političnih krogih završalo. Mnogi so se spraševali, kako lahko nastane nova, od politike neodvisna medijska zgodba.

Skrajneži z levega pola ter dominantni mediji so se ravno malce umirili po tistem, ko je Zavod Iskreni januarja lani kot eden od mnogih prejel sredstva za odpravo posledic korone. Z brezplačnimi terapijami in delavnicami smo tako v vsem letu 2021 brezplačno pomagali mnogim posameznikom, parom in zakoncem. 

Decembra smo načrtovali izid še enega brezplačnika, a smo ga tik pred zdajci preklicali, saj je vladal na evropskem trgu papirja kaos in so njegove cene za nekajkrat poskočile. Odločili smo se počakati, da se razmere na trgu umirijo, in prestavili izid na sredino marca. Tako bo brezplačni oglasnik Domovina na vse slovenske domove prispel skupaj z drugimi reklamami v ponedeljek, 21. marca. V njem je uredniška ekipa Domovine pripravila medijsko novost: vodnik po volilni izbiri, kot ga doslej še ni bilo. Vsebinsko primerjavo programov najpomembnejših slovenskih strank. 

Tisk in distribucija tako velike naklade je časovno, izvedbeno in logistično izjemno zahtevna. Tako smo brezplačni oglasnik oddali v tisk že v ponedeljek, 14. marca. Istega dne pa se je na Zavod Iskreni spravil portal z najbolj netransparentnim financiranjem, Necenzurirano, in po novem tudi njegova »mama«, časopis Svet24, znamenitega tako imenovanega »smetarskega tajkuna« Odlazka. 

Celoten članek sloni na trditvi, da je »Zavod Iskreni enako NSi«. A tega niso dokazali. Pravzaprav tega niti ne morejo dokazati, saj gre za čisto laž. Če je kak komentator pohvalil sprejem povišanja plač, kar je zelo podprla NSi, to menda še ni dokaz. Če bi bil, bi pomenilo, da je »Zavod Iskreni enako Levica«, saj so naši komentatorji pohvalili tudi prepoved nedeljskega dela, ki jo je predlagala stranka Levica. 

V nos jim gre tudi, da je Zavod Iskreni prejel ugoden kredit za nakup poslovnih prostorov, kjer delujejo tako Iskreni kot uredništvo Domovine. A pozor, kredita ni dala nobena »državna banka«, ampak zasebno podjetje, ki prav v ničemer ni povezano z nobeno politično opcijo oz. ne posluje z državo. 

Kaj se bo zgodilo, ko se bodo po televizijah začele vrteti reklame za Domovino in ko bo v domove prispel brezplačnik, si lahko samo predstavljamo …

Hvaležni smo naročnikom in bralcem, ki ste nas podprli takoj na začetku, in vsem, ki nas boste v teh dneh. Skupaj z vami nam je uspelo zastaviti sodoben in neodvisen medij. Hvala vam! 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Dobila sem domov nov brezplačnik z vodnikom po letošnjih volitvah.
    Zelo zelo razočarana,predstavljene parlamentarne stranke in to vse,ki jih že poznamo,ki skoraj vse 30 let menjavajo pozicijo v slovenskem parlamentu. Manjkata samo DeSUS in SNS,nimam pojma zakaj.
    Od Domovine bi pričakovala,da se posveti tudi neparlamentarnim strankam in listam,pa ste zgrešili. Na žalost.

    1. Cilj brezplačnika je predvolilno sporočilo. Konkretno – potencirati čimvečjo razliko med pravo izbiro in napačno. Neparlamentarne stranke bi samo zasedale prostor in povečevale možnost, da kdo morda voli njih. To pa se imenuje drobljenje glasov in obratno od cilja – konsolidiranja glasov za našo stranko. Namreč obstaja velika bojazen, da ne pride v parlament. Žal je tak kot je dvorezen meč. Brezplačnik je hkrati še z državnim denarjem plačano oglasno sporočilo za tiskani medij Domovina.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja