»Marija gotovo obožuje jagodno torto!«

jagodna_torta

Ko sem doma omenila, da bomo praznovali Marijin rojstni dan, sem kot iz topa dobila odgovor: »Marija gotovo obožuje jagodno torto! Specimo jo!«

Da je torta nepogrešljiv priboljšek na praznovanju rojstnih dni, je za male glave seveda samoumevno. Le malo se je zapletlo, ko sem omenila, da bi jo težko dostavili v nebesa.

Seveda so imeli tisoč in eno rešitev, kako bi bilo to preprosto izvedljivo, toda pogovor sem raje speljala v smer, kaj bi bilo ljubše in predvsem bolj realno izvedljivo, da bi Mariji podarili za rojstni dan. In sklenili smo naslednje:

Molitev

Danes bomo zmolili rožni venec. Brez prošenj, ki jih običajno z velikim zaupanjem prinašamo prednjo. Zgolj z mislijo nanjo, s hvaležnostjo zanjo. S spominom na to, kako veliko nam je podaril njen preprosti »da«.

Dobra dela

Brez pritoževanja bomo opravili svoje zadolžitve. Če kdo ne bo zmogel, bomo priskočili na pomoč. Obiskali bomo tudi nekoga, ki mu bomo s tem zares polepšali dan.

Ljubezen do bližnjega

Marijina največja želja je, da sledimo njenemu sinu. On sam pa nam je za to dal preprosto navodilo: »Ljubite drug drugega«. Zato bomo danes še posebej ljubeči in spoštljivi drug do drugega. Fantje se ne bodo pretepali (o blažen dan), zavestno bomo pozorni na potrebe sočloveka in nanje odgovarjali. Uporabljali bomo besede ‘prosim’ in ‘hvala’ (saj ne, da jih sicer ne, le včasih se nekje izgubijo) in drug z drugim bomo potrpežljivi.

Ko smo se vsi soglasno strinjali, da imamo popoln plan za Marijin rojstni dan, sem opazila, da najmlajši nekaj menca. »Kaj pa baloni, mami? Veš, lahko kupimo enega tistega, ki poleti v nebo! Vsak mora imeti za rojstni dan balone.« In tako imamo že nekaj dni pri nas doma tudi balon, ki bo danes poletel v nebo.

Vse najboljše, ljuba naša nebeška mati!

foto: storyblocks.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja