Marie Kondo je priznala, da pri treh otrocih ne zmore več vzdrževati urejenega doma

Foto: Shutterstock

Verjetno nas večina pozna Marie Kondo, gurujko pospravljanja. Tisto ljubko majhno damo, ki vedno izgleda kot iz škatlice in ima seveda tudi vse drugo urejeno kot iz škatlice. Njeni ljubki otroci so kot iz škatlice in vse, kar dela ali ima, “zbuja veselje” (spark joy).

Marie je vsekakor treba priznati, da je s svojimi oddajami in knjigami naredila pravo revolucijo v pospravljanju in odnosu ljudi do svojega bivalnega okolja. Navdihnila je številne ženske, da so se končno že lotile tiste omare ali predala. Da so se znebile navlake in spravile svojo hišo ali stanovanje v red in svobodneje zadihale.

Še več pa nas je takih, ki smo pri tem projektu ostale na pol poti. Torej ob gledanju oddaj (oz. branju knjig), zelo resnem sklepu, da pa se bomo zdaj prav zares, v zelo bližnji prihodnosti, lotile pospravljanja po metodi kondo … No, in to je to. Morda smo celo še kupile lične škatle, kjer bi naj bile zložene ljubke reči, ki jih bomo ohranile, ker nam vzbujajo veselje. Morda smo se lotile kakšne sobe ali vsaj predala, pa ostale na približno pol poti. Morda pa smo celo opravile kondo pot. Pa potem v prihodnjih tednih opazovale, kako stvari spet počasi polzijo na staro. Ker – stara navada, železna srajca.

Odlična novica: kraljica pospravljanja se je predala 

V glavnem, drage dame iz druge kategorije, danes je za nas kar dober dan. Lahko sedete na svoj kavč. Še prej vržete z njega otroško majčko, ki je še niste odnesle v koš za perilo. Daste noge na mizo, ki ta teden še ni bila pobrisana. Pogledate po svojem neredu in se nasmehnete.

Marie Kondo je namreč priznala, da po tretjem otroku ne zmore več vzdrževati reda v svojem domu in da ima nekoliko »messy«.

Na svojem spletnem seminarju o pospravljanju je povedala, vsaj tako poročajo svetovni mediji, da se je njeno življenje po tretjem otroku močno spremenilo, pospravljanje in skrb za urejen dom pa se je umaknilo v ozadje. “Moj dom je neurejen, toda način, kako preživljam svoj čas, je pravi način zame v tem času na tej točki mojega življenja.

Povedala je še, da je spoznala, da za mnoge popolno organiziran prostor ni realen (dobro jutro!) in da se je odpovedala temu, da bi bil njen dom vedno urejen ter da se vedno bolj zaveda, da je bolj pomembno to, da uživa v preživljanju časa s svojimi otroki.

Hvala, Marie, za to čudovito sporočilo. Ravno tako je pomembno kot vsa tvoja sporočila o urejenosti in pospravljanju. Pred dobrim letom in pol smo videli novico, da si se razveselila tretje nosečnosti in si na globalni ravni naredila prelepo reklamo materinstvu. Toda prav tako je pomembno tudi tvoje včerajšnje sporočilo. Da so otroci in ljubeča skrb zanje veliko pred čudovito pospravljenim domom. Da ni popolna dnevna soba iz kataloga, ampak dnevna soba, v kateri odmeva otroški smeh. Da ni popolna lekarniško urejena kuhinja, ampak kuhinja, kjer se z ljubeznijo pripravlja hrana. Da pravega veselja ne prinašajo stvari, ampak ljudje. Pa čeprav takšni, ki v naše življenje prinašajo največ nereda.

Foto: Shutterstock

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja