Ločitev po 77 letih zakona?

Foto: Shutterstock

99-letni Italijan je nekega dne brskal po starem predalniku in slučajno odkril ženina pisma ljubimcu izpred 60 let. Po 77 letih zakona se želi ločiti od svoje 96-letne žene …

Antonio C. se je z Roso C. spoznal v 30. letih prejšnjega stoletja, ko je kot karabinjer služboval v Neaplju, in se z njo leta 1934 poročil. V 77 letih zakona se jima je rodilo pet otrok, imata pa tudi 12 vnukov in enega pravnuka.

Pisma, ki jih je Rosa napisala ljubimcu v 40. letih 20. stoletja je Antonio odkril pred 10 leti. Rosa je vse skupaj priznala v upanju, da bo zaradi vseh nadaljnjih let zakona greh odpisan in pozabljen.

Vročekrvni Antonio, po rodu s Sardinije, pa se je že takrat močno prizadet odselil k sinu in tam ostal nekaj tednov. Zatem se je vendarle vrnil k ženi, a nezvestobe ni mogel preboleti in po 10 letih stalnih prepirov sta decembra lani vložila zahtevo za ločitev.

Zgodba je tako nenavadna, da v prvem hipu deluje skoraj tragikomično. V svojem bistvu pa je vendarle zgolj žalostna in razkriva nekaj globljih sporočil o bistvu zakona:

  • da kvantiteta ne prinese nujno kvalitete in da se je potrebno za zakon truditi prav do konca svojih dni,
  • da nezvestoba najgloblje rani,
  • da pometanje napak pod preprogo ničesar ne reši, lahko pa povzroči še več bolečine,
  • da ni srečnega zakona brez iskrenosti,
  • da ni (srečnega) zakona brez odpuščanja.

Vir: vip.it

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja