Komu pripada mavrica?

Foto: Shutterstock

Na dan, ko smo pokopali mojega očeta, se je čez nebo razpela ogromna živo pisana mavrica. Božja obljuba, ki jo simbolizira, mi je bila v tistih, še posebej težkih trenutkih, v izjemno tolažbo. »Vse bo dobro. Zemeljskega očeta ni več, a nebeški Oče bo poskrbel zate!« Svetopisemsko je mavrica vendar simbol zaveze med nami in Bogom. Zaradi tega in podobnih globokih doživetij me je, priznam, kar malo jezilo, ker so si mavrico prisvojili pripadniki LGBT.

Kaj natančno piše v Svetem pismu?

»To je znamenje zaveze, ki jo sklepam med seboj in vami in med vsemi živimi bitji, ki so pri vas, za vse prihodnje rodove. Svojo mavrico postavljam v oblake in bo v znamenje zaveze med menoj in zemljo. In kadar bom zbral oblake nad zemljo in se bo v oblakih prikazala mavrica, tedaj se bom spomnil svoje zaveze, ki je med menoj in vami in vsemi živimi bitji in vsem mesom; vode ne bodo nikoli več narasle v potop, da bi iztrebile vse meso. Kadar bo v oblakih, jo bom pogledal in se spomnil večne zaveze med Bogom in vsemi živimi bitji in vsem mesom, ki je na zemlji.« Bog je rekel Noetu: »To je znamenje zaveze, ki sem jo sklenil med seboj in vsem mesom, ki je na zemlji.« (1 Mz 9, 12 – 17)

Skratka, Bog se zavezuje in želi, da ne mi ne on nikoli več ne bi pozabili, da bo z nami usmiljen in bo za nas poskrbel. Za simbol si je posrečeno in z veliko domišljije omislil pisan obok. In prav ta pisan obok so si, očarani nad Božjo stvaritvijo, zase izbrali tudi pripadniki LGBT.

Koliko barv ima mavrica?

Pravijo, da mavrico tvori 6 barv. Rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra in vijolična. In mavrico s takim razporedom barv so si prisvojili LGBT – jevci. In kar naj jo imajo. Kajti to ni popolna mavrica. Mavrica, kakršno si je zamislil Bog, je namreč sestavljena iz 7 barv. Ima to sploh kakšen smisel? Ima, če si pogledamo simboliko, pomen barv in vidik Božje narave.

  • Rdeča pomeni odrešenje, Jezusovo kri, odpuščanje grehov, Njegovo veliko ljubezen do nas. Predstavlja naš temelj v Bogu Očetu.
  • Oranžna predstavlja ustvarjalnost, plodnost, rast in razvoj v Svetem Duhu
  • Rumena predstavlja moč in življenje, ki za kristjane vedno pomeni večno življenje.
  • Zelena pomeni rast, zdravljenje, srečo in blagoslov.
  • Modra pomeni duhovni blagoslov (hoje z Njim) v vsakdanjem življenju.
  • Indigo predstavlja odkupno daritev, duhovno znanje in modrost, ki povezuje nebo in zemljo
  • Vijolična pa je kraljevska barva pravičnosti in sodbe.

Sedem je število popolnosti, šest pa število neuspeha, posnemanja in število hudiča. In katero barvo LGBT simboli preskakujejo? Indigo barvo. LGBT nikakor nočejo biti povezani z Bogom.

Zato, ne, LGBT nam ni ukradel mavrice. Vzel si je njen del, lupino, zunanjo podobo. Zaveza med nami in Bogom pa ostaja popolnoma neokrnjena.

(In v resnični mavrici, pa kakorkoli se tega že otepajo, je Božja obljuba in zaveza tudi za LGBT skupnost!)

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja